Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Sandheden om Prinsen

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

Kongehuset bekræfter over for BT, at prins Henrik ikke vil gravlægges ved siden af dronning Margrethe. »For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af Dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« udtaler kongehusets informationschef, Lene Balleby.

Groft sagt afslører den sande sandhed: Kunstneren Bjørn Nørgaard har i en årrække arbejdet på en kostbar dobbelt sarkofag, hvor både Prinsen og Dronningen efter planen skulle stedes til hvile. Bjørn Nørgaard er en gammel venstresnoet bandit, som har vist sit skæggede ansigt frem med maskingeværer og afhuggede hestehoveder. Som kronen på værket skal Nørgaards sarkofag for Dronningen til dels være gennemsigtig. Man kan ikke fortænke prins Henrik i at bruge et hvilket som helst påskud for at slippe for at hvile i den rædsel. Måske skulle Bjørn Nørgaard overtage Prinsens plads i gravmælet og fuldende sin happening.