Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Palle vil ha’ oprør

24DEBEva-Agnete-Selsing-140.jpg
Eva Agnete Selsing
Læs mere
Fold sammen

Henrik Palle, hestehalet og flegma-sivende anmelder af fjernsyn og folkeopdragelse på Politiken, er skuffet. For det er øjensynlig lykkedes DR at lave et madprogram uden den vanlige ublu, røde bias. Det var noget med Mette Blomsterberg, en Price, lidt kage og glæde ved det skønne Rosenborg Slot.

Og det er for dårligt, hakker Palle i en længere jeremiade om emnet i sit menighedsblad. Nej, der var ikke meget »dæmme op for højrebølgen«-propaganda, som ellers forhenværende licenspædagog og generaldirektør i DR, Christian Nissen, varslede. I stedet fik vi, synes Palle, »borgerlig historieskrivning«, som vist er, når man blander mundgodt og historiske bygninger, men undlader at sige »du er nazist, hvis du ikke går ind for åbne grænser« på ti måder. Ja, den er helt gal, Palle. Og så for licenspenge.