Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Multikulturredaktør

Edith Thingstrup: Dagbladet Politikens kulturredaktør, Anita Bay Bundegaard, ser 00ernes værdipolitik »gå igen« i juletræsballaden i Kokkedal.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»De nydanske beboere har tilegnet sig demokratiet, har stillet op til bestyrelsen, er blevet valgt og udøver nu deres hverv,« fastslår Bundegaard. Og det er måske ikke helt positivt ment. For det nydanske flertal i beboerforeningen tryner det danske mindretal, ligesom VKO-flertallet i Danmark i 00erne trynede det muslimske mindretal.

Sådan lyder Anita Bay Bundegaards logik. Aner man lidt skadefryd? Smager det lidt af »øje for øje«? Lyder det lidt som »I ligger som I har redt«? En ting kan man i hvert fald konkludere. Politikens kulturredaktør går ene og alene op i harmonien.

Hun mener ikke, at den ene kultur har forrang for den anden. Alt er til forhandling mellem pæne mennesker, der tilpasser sig hinanden, og ikke mener noget særligt. Af samme grund er det underligt, at Anita Bay Bundegaard er kulturredaktør. Hun burde kalde sig multikulturredaktør. Kultur handler om at have noget på hjerte. Multikultur handler om at have så lidt på hjerte som muligt.