Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kristendom stadig bedst

Klaus Kjøller
Læs mere
Fold sammen

Jyllands-Posten fortæller om et par i 30erne, som har fået 60 dages ubetinget fængsel for sex i flere kirker. Deres forsvarer mener, at de er blevet ofre for en puritansk paragraf fra 1912, som aldrig tidligere har været brugt. Og at dommen er alt for hård i forhold til slemme voldssager, hvor der kun gives betinget straf.

Også præsten i Ubby Kirke, som var et af stederne for parrets udfoldelser, anlægger en mild linje: »Jesus er large, og Gud har humor, så parret er helt sikkert allerede tilgivet.«

Groft sagt synes også, at de seks måneders ubetinget fængsel lyder hårdt. Men parret må prise sig lykkelige over, at de har valgt at hente religiøse stimulanser til deres sexliv i kristne kirker. Man tør ikke tænke på, hvilket lem eller hvilke lemmer der skulle være hugget af, hvis sexeskapaderne var foregået i en moské i et land, som følger muslimske sharia-love. Således giver sagen endnu et argument, som de Konservative kan benytte for, at kristendom er bedst.