Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: I Ishøj er de ikke tosprogede, men étsprogede

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Étsprogede

Eva Selsing

Det går ikke så godt med den multikulturelle velsignelse i Ishøj – heller ikke i forhold til corona. Smitten er meget høj og har været det længe. Borgmester Ole Bjørstorp beretter opgivende, at inddæmningsarbejdet nærmest er umuligt, fordi en stor del af kommunens beboere ikke forstår dansk – og heller ikke engelsk.

Men så kan det jo undre, at borgmesteren selv anvender det åbenlyst misvisende prædikat »tosprogede« om bemeldte grupper. Der er jo helt evident tale om mennesker, der i vidt omfang kun taler ét sprog, nemlig oprindelseslandets. Måske man skulle starte med at sige sandheden, og så begynde problemløsningen med dét som udgangspunkt?

Per Kovending

Jarl Cordua

Salig Svend Auken skulle engang sarkastisk have bemærket, at det bedste ved at være socialdemokrat er, at man over tid kommer til at mene noget vidt forskelligt om det samme politiske emne.

Formentlig er de Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen, helt enig. I al fald prøver han at slå rekorden i politiske kovendinger.

I midten af marts ville K-ordføreren først give folk, der var utrygge ved AstraZenica- vaccinen mulighed for vælge den fra og blive vaccineret med en anden vaccine i stedet. Men så gik der et par dage, og så mente Larsen, at folk pænt må tage imod den vaccine, de først bliver tilbudt.

For nyligt i herværende avis bakkede K-ordføreren op om at stramme kravet for, hvor lang tid et negativt lyntest-resultat kan bruges som adgangsbillet til eksempelvis frisøren, hvis sundhedsmyndighederne anbefaler det. Altså indtil han løb fra synspunktet.

Groft Sagt er sikker på, at Per Larsen om et par uger er klar til endnu et uigennemtænkt fejlskud, som han siden må vende på.