Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Brugsanvisning

Ditlev Tamm: Det har vakt opsigt i kirkelige kredse, at Danmarks Radio i forbindelse med indskrænkning af kanalantal har flyttet transmissionen af den traditionelle morgen­andagt i Københavns Domkirke til en digital kanal, som vistnok ingen kender eller ved, hvordan man skal finde frem til.

Ditlev Tamm Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fyns biskop, Kristian Drejergaard, og andre af kirkefolkets hyrder har i den anledning råbt vagt i gevær, men dog samtidig sagt, at det grundlæggende er kirkegængernes eget ansvar at fastholde kirkelige programmer eller overhovedet at sørge for, at kirkelivet består. Det kan der være meget om i en kirke, som taler om »almindeligt præstedømme«, men i en dansk folkekirke hviler der nu også et stort ansvar på dem, der har fået embede.

Og undertiden skal der slet ikke så meget til. Måske vil det være en god begyndelse, hvis biskoppen blot ville forklare de kristne lyttere, hvordan de overhovedet skal bære sig ad med at finde den mystiske digitale kanal. Blandt dem, der ville være taknemmelig for en sådan information fra det høje, er også Deres Groft sagt.