Verdens første flydende by bliver til virkelighed i 2025: »I stedet for at kæmpe imod vandet så lad os lære at leve i harmoni med det«

Fremtiden foregår på vandet. I hvert fald hvis du spørger de tre grundlæggere af byen Oceanix, som er en fremtidig by placeret på vandet, lige uden for byen Busan i Sydkorea. De har nemlig designet den flydende by i et forsøg på at komme truslen fra de stigende have til livs.

Et kunstnerisk bud på, hvordan den flydende by Oceanix kan komme til at se ud. Byen kommer angivelig til at give 10.000 mennesker tag over hovedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: OCEANIX/BIG-Bjarke Ingels Group.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede i 2025 vil du kunne besøge den flydende by Oceanix ud for kystbyen Busan i Sydkorea. Det påstår dens grundlæggere i hvert fald.

Med opbakning fra FN ser planerne om en flydende by i Sydkorea ud til at blive virkelighed. Byen skal nemlig, når den står færdig, kunne modstå naturkatastrofer, herunder oversvømmelser, tsunamier og kategori 5-orkaner.

Projektet forventes at komme til at koste 200 millioner dollar (1,3 milliarder kroner) og vil ifølge Oceanix' hjemmeside kunne give 10.000 mennesker tag over hovedet.

»Øgruppen« vil bestå af en række sekskantede platforme i en kalkstensbelægning, som er to til tre gange hårdere end beton, men stadigvæk flyder.

Grafikken af byen byder også på futuristiske vandtransportmidler. Dette nævner hjemmesiden dog intet om. Fold sammen
Læs mere
Foto: OCEANIX/BIG-Bjarke Ingels Group..

Under hver platform vil man placere bure til kammuslinger, tang eller skaldyr, og endvidere vil man bruge fiskenes afføring til at befrugte planter.

En del af øerne vil nemlig være grønne, og her vil indbyggerne i Oceanix kunne dyrke deres egen mad. Af samme årsag vil indbyggerne skulle leve af en hovedsagelig plantebaseret kost. Også dette er et led i øens klimavenlige natur, forklarer Oceanix.

Elektriciteten til øerne vil komme fra solceller, som skal dække de maksimalt syv etager høje bygningers tage.

Ressourcerne, der skal til for at opføre øerne, skal komme lokalt fra Sydkorea – hvilket også betyder, at man vil anvende bambus til store dele af byggeriet.

Indbyggerne i Oceanix skal selv dyrke de grøntsager, deres kost kommer til at bestå af. Fold sammen
Læs mere
Foto: OCEANIX/BIG-Bjarke Ingels Group..

»Med de komplekse ændringer, kystbyer går i møde, har vi brug for en ny vision, hvor det er muligt for mennesker, natur og teknologi at eksistere side om side,« udtaler borgmesteren i kystbyen Busan, Park Heong-joon, til Business Insider.

Som en række andre kystbyer er Busan truet, hvis havene stiger, og i forbindelse med at den globale population stiger, bliver flere presset mod kysterne, påpeger Oceanix.

De har dog endnu ikke sat pris på, hvad det vil koste at bo i Oceanix.

Se flere billeder af den flydende by her:

Under de sekskantede platforme vil man blandt andet placere bure til kammuslinger, tang eller skaldyr. Fold sammen
Læs mere
Foto: OCEANIX/BIG-Bjarke Ingels Group..

Foto: OCEANIX/BIG-Bjarke Ingels Group..