Pyha, Hareide: Landstræneren var tæt på at miste sin favorit-sætning

Danmark var i store problemer mod Kosovo i Pristina. Pierre-Emile Højbjerg sørgede dog med et sent mål for 2-2.

Derfor kan Danmark rejse til Schweiz med nogenlunde samvittighed, men også med en del læringer. Her er tre af dem.

1. Alt handler om Schweiz

Det er vel maksimalt halvdelen af startopstillingen mod Kosovo, der bliver gengangere mod Schweiz på tirsdag. Hareide havde valgt at spare på kræfterne hos Eriksen, Kjær, Poulsen og Schöne blandt andre, og det viste meget godt, hvor fokus er. Schweiz på udebane bliver EM-kvalifikationens sværeste kamp, og den vil Hareide have de friskeste ben til. Derfor satsede han gerne sin såkaldte stime som ubesejret. Men han slap dog med skrækken trods en pauver indsats af det danske landshold.

2. Hareides favoritstatistik lever videre

Åge Hareide har en statistik, som han bare elsker lidt mere end noget andet. Og han går ikke så meget op i, at han helt selv har skræddersyet den statistik, så man ikke tæller straffesparkskonkurrencer og vikarlandsholdsnederlag med. Det gælder for ham, at han ikke har tabt med Danmark i nu 25 kampe - i ordinær tid. Den statistik var lige ved at forsvinde i måneskinnet i Pristina, men så dukkede Højbjerg op med et meget sent mål. Det holder selvtilliden i live, og der er en form for uovervindelighed over Danmark lige pt.

3. I Kosovo er fodbold Gud

Der stod ‘FRIENDLY MATCH’ på de store skærme over endetribunerne på Stadiumi Fadil Vokkri i Pristina, men for Kosovo og deres fans handlede det langt fra om venlighed. Det handlede om at vinde og for alt i verden. Stadion var måske ikke en heksekedel, men så i hvert fald en godt simrende wok. Kosovoerne rejste sig op i stolene, når deres helte havde bolden bare i nærheden af det danske felt. Og de fik også lov at juble, så det kunne høres i store dele af landet, da Amir Rrahmani steg til vejrs og headede 1-0-målet i nettet. De fik også lov til at se Christian Eriksen, og det var der i hvert fald en fan fra Kosovo, der ikke kunne styre, da han måtte på banen og kramme den danske stjerne. Men de fik ikke lov at vinde.