Her er alle tiders Bond-anmeldelser

Berlingske har lynanmeldt samtlige 21 officielle James Bond-film og givet dem karakterer - fra "Mission Drab" i 1962 til "Casino Royale" i 2006.

Det var i "Mission Drab", at verdens biografgængere første gang hørte til udtryk som "Bond, James Bond" og "shaken, not stirred. Fold sammen
Læs mere
Foto: MGM
»Mission drab« (1962)


Den første Bond-film med en ung Sean Connery i topform, en bikiniklædt, laber Ursula Andress og en skruppelløs superskurk, Dr. No. Scenen, hvor 007 første gang siger: »Bond, James Bond« er filmhistorie.

»Agent 007 jages« (1963)


Agent 007 drager til Tyrkiet for at finde en sovjetisk maskine, før forbryderorganisationen S.P.E.C.T.R.E. får fingrene i den. Den mystiske bagmand Blofeld med den hvide kat på skødet gør sin entré.


»Goldfinger« (1964)


Fænomenal underholdning! James Bond står over for Oddjob, der kaster med hatte, en ond bagmand, hvis ofre myrdes ved at blive malet i guld, og ikke mindst den seje Bond-babe Pussy Galore.


»Agent 007 i ilden« (1965)


Kommercielt højdepunkt i 1960ernes serie af 007-film, og både den flyvende jetpack, undervandsfotograferingen og skurken Emilio Largo med klap for øjet bidrager til forrygende underholdning.


»Du lever kun to gange« (1967)


Sean Connery virker for første gang lidt slidt efter fire succesrige Bond-film. 007 er på mission i Japan, hvor han skal stoppe en potentiel atomkrig. Ikke meget nyt under solen.


»I hendes majestæts hemmelige tjeneste« (1969)


George Lazenby medvirkede kun i denne ene film som agent 007, selvom han gjorde det ret godt. Højdepunktet er ikke biljagten, men skijagten i Alperne, hvor Bond og babe flygter fra Blofeld.


»Diamanter varer evigt« (1971)


Sean Connery vender for en kort bemærkning tilbage i denne udmærkede Bond-film. Kampen står atter mod Blofeld, der truer verden med en diamantdreven kæmpelaser.