Kan man overleve seks coronavacciner på én gang? Efter et uheld kender vi svaret

Det skulle have været en helt normal vaccination. I stedet blev en 23-årig kvinde vaccineret med den seksdobbelte dosis af Pfizer/BioNTech-vaccinen. Tilsyneladende ligger »en menneskelig fejl« til grund.

En sundhedsmedarbejder vaccinerede en 23-årig kollega med seks doser på en gang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Seks doser af Pfizer/BioNTech-vaccinen indsprøjtet via et enkelt stik blev det til for en 23-årig italiensk kvinde.

Kvinden skulle kun have haft, hvad der svarer til en normal dosis, men i stedet injicerede en sundhedsmedarbejder en fyldt sprøjte indeholdende i alt seks doser, skriver CNN.

Sundhedsmedarbejderen indså fejlen, kort efter at vaccinationen var blevet foretaget, forklarer en talskvinde fra det italienske hospital, hvor vaccinationen fandt sted:

»Medarbejderen så efter vaccinationen fem tomme sprøjter og indså straks fejlen.«

Kvinden, der blev vaccineret med den store dosis, havde et godt helbred og ingen underliggende sygdomme. Hun blev vaccineret, fordi hun er praktikant på hospitalets psykologiske afdeling.

Kvinden blev på hospitalet til observation i 24 timer, men kunne udskrives dagen efter. Læger vil dog fortsat holde øje med, hvordan kvindens immunforsvar reagerer på den »massive dosis vaccine«, forklarer en talskvinde for hospitalet.

En intern undersøgelse er blevet indledt for at finde frem til, hvordan og hvorfor fejlen kunne ske. Hospitalet forventer, at det »er en menneskelig fejl, der bestemt ikke var med overlæg«, der ligger til grund for uheldet.

I begyndelsen af ​​april vedtog den italienske regering et dekret, der gør vaccination obligatorisk for alle medarbejdere i sundhedssektoren.

Sundhedspersonale, der nægter at vaccination, vil om muligt blive omfordelt til stillinger, hvor de ikke er i kontakt med patienter. De steder, hvor dette ikke er en mulighed, kan medarbejderne risikere at blive suspenderet uden løn.

Italien har oplevet et stort fald i antallet af bekræftede smittede i løbet af de seneste par uger: