Britiske avisforsider lader ikke May slippe: Trods sejr er premierministeren såret og Brexit i fare

117 konservative partifæller ønskede May smidt på porten. Det vælger de britiske aviser at fokusere på, dagen efter hun overvandt mistillidsafstemning.

Englands premierminister Theresa May taler foran Downing Street nr. 10 efter at hun har vundet valget d. 12. december 2018 om at forblive leder af det Konservative Parti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Theresa May overlevede.

Men tager hun et kig på morgenens britiske avisforsider, vil hun nok engang se, at tiltroen til, at hun kan styre Storbritannien sikkert ud af EU, ligger på et meget lille sted.

Premierminister May fik opbakning til at fortsætte fra 200 af hendes konservative partifæller ved gårsdagens mistillidsafstemning. Det var nok til at fortsætte. Men flere af de store aviser fokuserer i stedet på de 117 partifæller, som ønskede hende smidt på porten.

Den konservative avis The Daily Telegraph skriver på forsiden, at Det Konservative Parti aldrig nogensinde har været mere splittet.

»Hvornår smutter hun?« spørger avisen, som bakker op om den del af partiet, der ønsker et hårdt brexit - altså et brexit uden en omfattende med EU.

Flere aviser hæfter sig også ved, at Theresa Mays sejr ikke løser hendes fundamentale problem: Hun kan stadig ikke finde opbakning i parlamentet til den skilsmisse-aftale, hun har indgået med EU. Og den krise blev blot gjort tydeligere med det interne konservative oprør.

»Oprørets omfang skader May,« skriver The Guardian på forsiden.

The Times kalder hende »såret« og skriver, at hun måtte »halte« hjem til Downing Street efter aftenens sene afstemning.

Tabloidavisen The Sun hæfter sig ved, at Theresa May snart er fortid som premierminister. Op til afstemningen lovede May, at hun ikke vil stille op til det næste parlamentsvalg i Storbritannien.

»Time to call it a May,« skriver avisen på forsiden med reference til det engelsk udtryk »time to call it a day« - løst oversat: Det er nok for i dag.

Daily Mirror kalder Theresa May en lame duck - en handlingslammet politiker, som har udspillet sin rolle.

For engangs skyld er der dog også opbaking til May på avisforsiderne. »Lad hende nu bare gøre sit arbejde,« skriver Daily Mail, som normalvis støtter op om Theresa May.

Avisen skriver, at May trods alt fik opbakning blandt to-tredjedele af de konservative parlamentsmedlemmer, på trods af at hendes modstandere i årevis har raslet med sablerne og modarbejdet hende.