Fire dræbt ved harmonika-sammenstød

Et færdselsuheld ved Guldborgsund-tunnelen, hvor ni biler brød i brand har kostet fire mennesker livet. Yderligere fire-fem personer er hårdt kvæstet.13 i behandling efter voldsom ulykkeTåge mulig årsag til alvorlig trafikulykke

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ulykken indtraf onsdag ved Guldborgsund-tunnelen ved Nykøbing Falster, hvor en grisetransport og op til ni biler brød i brand.
Fire personer mistede livet ved trafikulykken, oplyser
politiet i Nykøbing Falster.
Tre omkom på stedet, mens en først mistede livet på Centralsygehuset i Nykøbing Falster.
Ulykken omfattede 8-10 person- og lastbiler, der ramte hinanden ved tunnelens udmunding på
Falster. Der er desuden fire-fem alvorligt kvæstede ved ulykken.
Foreløbigt tyder meget på, at det var den tætte tåge i området ved ulykkestidspunktet omkring klokken 09.40, der startede harmonikasammenstødet, oplyser politiet.
Ved ulykkesstedet ca. 100 meter nord for tunnelen på Falster-siden havde
redningsmandskabet onsdag middag bjærget to omkomne personer. Ni tilskadekomne blev bragt til hospitalet og her afgik den ene ved døden. Af de resterende otte tilskadekomne var 4-5 personer hårde kvæstet, forlød det på pressemødet.
Yderligere fire personer er blevet indlagt med chok.
Ifølge sygehusdirektør Torben Cordtz fra Centralsygehuset i Nykøbing Falster blev der efter ulykken ikke slået katastrofealarm på sygehuset, der var i det højeste alarmberedskab lige under katastrofealarm.
Politiet ville på pressemødet ikke komme nærmere ind på omstændighederne ved den voldsomme ulykke, men henviste til et nyt pressemøde onsdag kl. 16.00.
Dog tyder meget ifølge vicepolitikommissær Kurt Andersen ude ved Guldborgsundtunnelen på, at grisetransporten ikke kørte foran i den involverede kolonne som først antaget.
Tværtimod er grisetransporten muligvis kommet pløjende ind i de sammenstødte biler bagfra.
Meget tyder også på, at nogle af de tilskadekomne var stået ud af deres biler ved det første harmonikasammenstød for at se, hvad der egentlig var sket og så efterfølgende er blevet ramt af enten grisetransporten eller dele af de brændende biler.
Udover den store ulykke skete der to mindre sammenstød i et andet område tæt ved tunnelen.