Min ombygning: Ét fællesrum fik tre funktioner

Kunstner Christina Winsløv og hendes mand bygger deres hus om, når der opstår nye behov. Med tre børn i huset byggede de et fællesrum om, så det fik tre funktioner.

Fællesrummet fik tre funktioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen

Fortæl om jeres ombygning?

»Vi har et tussegammelt hus, som vi elsker, og som vi gerne vil blive boende i. Derfor har vi gennem tiden bygget om, hver gang vores behov har ændret sig. Vi har tre børn, og i takt med, at de bliver større, er vi rykket rundt i huset. Så det bliver hele tiden et nyt hus, og vi bruger det hele tiden på nye måder. Jeg tror ikke, der er et rum i huset, vi ikke har haft som soveværelse.«

For at få så meget lys ind fik parret for en del år siden sat ovenlysvinduer ind allerøverst, og for at udnytte al plads har parret i denne ombygning fået bygget en hems, som giver alle i familien mulighed for en stille stund alene med en bog eller en lur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen.

Hvorfor lavede I denne ombygning?

»Vi havde på første sal et stort fællesrum i mange år. Der var ingen vægge, alt var åbent. Da vores tredje barn skulle have sit eget værelse, måtte vi rykke ud af vores soveværelse, og vi endte med at sove i fællesrummet. Det var ikke en holdbar løsning, og derfor kunne vi se, at løsningen kunne være at dele det op, så vi fik et ekstra værelse.«

Det, der tidligere var et fællesrum, er blevet til et rum med tre funktioner: Et værelse til den ældste datter, en hems og et repos-rum med plads til klædeskabe. Det gamle vindue, der er blevet sat i væggen for at skabe lys gennem rummet, er fra Genbyg. Lampen i loftet er fra Paris au Mois d’Août, og de smukke fjerpyntværker er af Christina Winsløv. Fold sammen
Læs mere

Hvordan valgte I denne løsning?

»For at få mest muligt ud af den plads, her faktisk er, måtte vi i gang med at tegne for at udnytte al plads. En af mine brødre er tømrer, så han stod for at bygge om. Vi havde tidligere åbnet loftet op og sat ovenlysvinduer i, så vi får masser af dagslys ind, det går hele vejen ned gennem trapperummet. For at udnytte pladsen helt øverst, hvor man ikke kan lave et reelt værelse, fik vi bygget en hems, som er et fint sted for alle i familien at sidde og læse eller ligge og slappe af i fred. Det er blevet en lille oase – et sted, som man ellers ikke ville bruge til noget. Vi fik bygget en væg og sat en dør i, så der blev skabt det værelse, hvor vores ældste datter nu bor. For at få så meget ekstra lys og luft ind satte vi et gammelt vindue fra Genbyg i væggen mellem værelset og trapperummet.«

Højden i rummet gør trapperummet til en fin udstillingsplads for Christina Winsløvs værker. Hun holder udstillinger i huset, og det giver kunder mulighed for at se, hvordan værkerne fungerer i et hjem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen.

Hvordan bruger I rummet i dag?

»Ud over at vores datter har sit værelse på den ene side, har min mand tegnet et klædeskab, som vi har fået bygget ind i de skæve vinkler på den anden side. Desuden holder jeg også udstillinger af mine værker i huset, og særligt hele trapperummet og den fantastiske højde, vi har fået helt fra stueetagen, giver mulighed for at præsentere mine værker på en måde, så man kan se, hvordan de fungerer i et hjem og ikke ‘bare’ på et galleri.«

Christina Winsløv er kunstner og løser også styling- og scenografiopgaver, Christinawinslov.dk og Instagram@christinawinslov. Bor sammen med sin mand og deres tre børn i en villa fra 1908 på 165 kvm i Dyssegårdskvarteret lidt nord for København.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen.