Se listen: Så god er din kommune til at få ledige væk fra offentlig forsørgelse

Beskæftigelsesminister Troels Lund Pulsen (V) præsenterede fredag en såkaldt benchmarking af kommunernes evne til at få ledige væk fra offentlig forsørgelse. Se listen her.

Ifølge en ny sammenligning af kommunerne, ligger københavns Københavns i bunden, hvad angår evnen til at få kontanthjælpsmodtagere væk fra offentlig forsørgelse. Her er det foreningen Jobcentrets Ofre, der demonstrerer foran et af kommunens jobcentre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen være lettere for landets kommuner at følge med i, om de er bedre eller dårlige end deres kolleger i andre kommuner til at få ledige borgere væk fra offentlig forsørgelse.

Derfor lancerede beskæftigelsesminister fredag en ny rangliste, hvor ministeriet benchmarker kommunerne over for hinanden.

Her er ranglisten.

Metoden for den såkaldte benchmarking kan læses på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside her.

Men kort sagt har ministeriet set på, »hvor mange offentligt forsørgede den enkelte kommune kan forventes at have«. Og dette forventede antal sammenlignes efterfølgende med det faktiske antal. I opgørelsen indgår dagpengemodtagere, sygedagpengeområdet og kontanthjælp.

Tag Nyborg, som ligger nummer 1. Nyborg har 1,1 procentpoint færre på offentligt forsørgelse end forventet på baggrund af kommunens rammevilkår. Det svarer til 220 personer. Pilen viser, at Nyborg gør det bedre end sidste år.