Efterskole skal teste 600 elever to gange om ugen

Landets efterskoler åbner igen mandag, med to ugentlige test og afstandskrav, efter tre måneders nedlukning.

Alle efterskoler må åbne fra søndag d. 14. marts. Dog begynder efterskolerne først at åbne mandag ifølge organisationen Danske Efterskoler. (Arkivfoto) Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Danmarks største efterskole, Oure Sport & Performing Arts, kan eleverne efter næsten tre måneders hjemsendelse nu vende tilbage.

Åbningen af efterskolerne sker som led i regeringens genåbningsplan for samfundet.

Efter både hjemsendelser og restriktioner mener forstander på Oure efterskole, Mette Romer Søborg, at der er kommet en ny normal for efterskolelivet. Hun mener dog ikke, at det påvirker elevernes glæde ved et efterskoleophold.

»Vores elever nyder stadigvæk at være her, og de er rigtig gode til at overholde de restriktioner, vi opsætter.«

En af de mest mærkbare restriktioner er et to meters afstandskrav, når eleverne ikke er til klasseundervisning eller er sammen med deres faste gruppe på efterskolen.

Trods restriktioner er det stadig muligt at dyrke sport på efterskolen, forklarer forstander Mette Romer Søborg.

»Man kan sagtens spille håndbold eller fodbold, det er bare vigtigt, at man tager sig sine forbehold, særligt med hygiejnen,« siger hun.

Hun fortæller, at skolen er klar til genåbning efter en weekend fyldt med forberedelser, til at efterskolens 600 elever kan vende tilbage. Blandt andet har de fokuseret på logistikken bag de mange test, som både lærere og elever skal have foretaget to gange om ugen.

»Når cirka 1000 elever skal testes på både efterskolen, højskolen og kostgymnasiet, kræver det en del logistik.«

Ifølge formand for Danske Efterskoler Torben Vind Rasmussen er der ikke nogen efterskoler, som har nået at slå dørene op allerede søndag, hvilket ellers har været muligt.

Det er ifølge Mette Romer Søborg regionernes ansvar at stille test til rådighed for efterskolen. Men de blev først informeret om, hvordan de mange test skulle foregå fredag.

Ifølge Mette Romer Søborg er det årsagen til, at skolen ikke har nået at åbne dørene allerede søndag.

/ritzau/