TV 2-profil siger op: 'Det er en del af min identitet, jeg siger farvel til'

Jasper Stadum, der har dækket cykelsport for TV 2 gennem en årrække, har sagt op.

TV-værten har i et længere skriv på sin Facebook-profil forklaret årsagen bag sin opsigelse, og over for B.T. uddyber han, at det 100 procent er hans eget valg

»Jeg har dækket cykelsport intensivt de sidste 12 år og har vel haft mellem 80 og 100 rejsedag om året. Det er nået til det punkt, hvor jeg ikke helt synes, det er foreneligt med små børn derhjemme,« siger Jasper Stadum.

I stedet skal Stadum nu helt skiftet branche, da han mener, at han allerede var det bedst mulige sted for at lave tv. Så det skulle det ikke være.

I stedet skal han nu arbejde for et visuelt kommunikationsbureau, hvor han skal arbejde med digital læring. Den erfaring har han gjort sig fra sin hverdag hjemme i Skanderborg.

»Når man bor i Skanderborg, bliver man meget let involveret i Smukfest. Dem har jeg hjulpet lidt det sidste stykke tid med at lave digital læring, også i kraft af min kommunikationsmæssige baggrund.«

»I den forbindelse er jeg så blevet kontaktet af et firma, som synes, jeg havde en interesseret baggrund. Og de ville gerne lege med mig,« siger Stadum.

Om cykelsporten og især Tour de France er der dog ingen tvivl om, at Jasper Stadum kommer tl at savne det. Meget endda.

»Det bliver helt vildt mærkeligt kke at være ham, der står ved målstregen og venter på rytterne. Det adrenalinkick, det har givet mig at have det job, kommer jeg til at savne.

»Det er ikke bare et arbejde, jeg har sagt farvel til. Det er en del af min identitet, det er en del af min livsstil, jeg siger farvel til. Så det er et stort valg, jeg har truffet,« siger Jasper Stadum.

Til gengæld giver det Jasper Stadum en mulighed for at se og forholde sig til cykelsport på en anderledes måde, da han ikke længere skal være den objektive, neutrale journalist.

»Nu har jeg sådan set muligheden for også at have mine egne holdninger og meninger, hvad jeg ikke har kunnet have tidligere. Så jeg kommer helt sikkert stadig til at høre fra mig. Jeg kan nok ikke holde mig fra Twitter,« lyder det fra sportsjournalisten.