»Cordua & Steno«: Danske politikere vil regulere techgiganterne – Facebook svarer!

Facebook svarer på kritik, nye EU-sanktioner mod Belarus efter flykapring på vej, svensk regeringskrise og Hans Engell uddeler Årets Sommerfidusbamse i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Berlingskes chefredaktør Tom Jensen blev for et par uger siden igen udelukket fra Facebook i tres dage, fordi han i et opslag linkede til en artikel om en kontroversiel brite. Det var tredje gang, det skete for ham. For et par uger siden kunne man opleve en smykkedesigner samme sted spekulere i, om en dansk fodboldspillers kollaps muligvis skyldtes covid-19-vaccination, uden at det sociale medie greb ind. Der er åbnet for Tom Jensens konto igen, men hvad er egentlig linjen hos Facebook mht. moderation af brugernes opslag? Og hvad vil man svare de politikere herunder Mette Frederiksen, der nu i højere grad vil stille de såkaldte techgiganter til ansvar i højere grad end før? Vi spørger Facebooks politiske chef i Norden, Martin Ruby.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Så skal vi uddele sæsonens sidste fidusbamse og vende uge, der gik i dansk politik. Det skal blandt andet handle om en – nu tidligere – særlig rådgiver for MF Sikandar Siddique, der skabte stor ståhej efter en våd aften under det netop overståede Folkemøde.

EU er netop blevet klar med første del af en ny større sanktionspakke overfor Belarus. Den kommer efter regimets kapring af et Ryan-fly for nylig. Hvad består det af? Vil det virke? Og hvad er situationen lige nu for Alexander Lukasjenkos regime? Analyse af Belarus-kender Jonatan Schacht Halling Nielsen.

2. time

Den svenske regering tabte mandag en tillidsafstemning i Riksdagen. Nu har statsminister Stefan Löfven en uge til at få skabt et nyt flertal bag sig, ellers er det også en mulighed, at svenskerne skal til valg i utide. Hvorfor kom det så vidt? Og hvad er det mest sandsynlige udfald af den for svensk politik meget usædvanlige proces, der nu er gået i gang? Vi får en analyse af den dansk-svenske journalist Staffan Dahllöf.

Traditionen har vi i sæsonens sidste udsendelse inviteret en politisk iagttager i studiet for at tildele en folketingspolitiker Årets Sommerfidusbamse. Reglerne er simple. Værterne blander sig helt uden om og overlader afgørelsen suverænt til gæsten, som i år er ingen ringere end Hans Engell. Vi glæder os til at høre Engells valg og begrundelsen.