»Cordua & Steno« 26. marts: Er Cepos' verdensbillede rystet af coronakrisen?

Lykke Friis om EU og coronakrisen, det svenske særtilfælde, klimapartnerskaberne er landet, debat om Cepos’ syn på offentligt ansatte, Johannes Wamberg fra Ukraine og Charlotte Sylvestersen fra Norditalien i »Cordua & Steno« torsdag.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Hvor blev EU egentlig af under coronakrisen? Italien spejdede åbenbart forgæves, og det mener nogle sætter sig hos den i forvejen mere EU-skeptiske befolkning. Vi spørger Lykke Friis fra Tænketanken Europa.
Det svenske særtilfælde, hvor man fraviger nedlukning tiltrækker sig stor opmærksomhed. Lykkedes broderlandet med deres egen vej ud af coronakrisen​? Vi spørger Staffan Dahllöf.

For ikke så længes side talte hele landet om klimaet og regeringens klimapartnerskaberne. De skulle bane vejen for en stor klimaplan, der skulle i hus inden sommer, for ellers blev regeringen væltet. Hvad mener SF om resultatet af klimapartnerskaberne? Kan de bruges til noget, så regeringen får lov at overleve? Vi spørger Signe Munk, energi- og klimaordfører for SF.

2. time

Når samfundet er ved at brænde sammen, er det almenvellets støtter, der holder os alle oppe: sosu-assistenter, pædagoger, læger og politifolk. Coronasituationen må være Cepos-folkenes værste mareridt, og den udfordrer deres verdensbillede og deres syn på offentligt ansatte som uproduktivt vedhæng. Sådan skrev professor i medievidenskab ved SDU Kirsten Drotner forleden i et indlæg i Politiken. Har hun ret? Vi tager debatten med Per Michael Jespersen fra centrum-venstre-tænketanken Cevea og Martin Ågerup fra den borgerlige liberale tænketank Cepos.

I Ukraine spejder man forgæves efter hjælp fra Vesten med at overkomme coronavirussen, der også her banker på døren. Vi får en status fra Johannes Wamberg om, hvordan krisen påvirker ukrainsk politik.

Vi skal have uddelt Ugens Fidusbamse til en person med et fornuftigt synspunkt eller forslag. Vi skal også vende udviklingen i den del af dansk politik, der ikke handler om coronavirus​.

Vi slutter med en situationsrapport fra Charlotte Sylvestersen i Milano i Norditalien, der indtil videre har været hårdest ramt af coronapandemien.

Her kan du gense livesendingen fra programmet.

Du kan høre tidligere afsnit af Cordua & Steno her.