Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

De unge socialdemokrater har fået coronakuller

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coronakuller

Jarl Cordua

Der er udbredt enighed om, at statsministeren på nær nogle mystiske udmeldinger omkring prioritering af coronatest, har haft en heldig og sikker hånd i den sundhedskrise, som Danmark står i sammen med den øvrige verden. Respekten for Mette Frederiksen handler også om, at statsministerens situationsfornemmelse er så god, at hun fra begyndelsen indså, at løsningerne på krisens problemer skal findes i brede politiske koalitioner. Med andre ord er tiden ikke til, at regeringen fører valgkamp midt i krisen for at score partipolitiske point hos vælgerne.

Sådan ser de ikke på det hos de unge socialdemokrater i DSU, der netop har lanceret en af deres traditionsrige filmplakater, hvor Mette Frederiksen naturligvis klædt i rødt er opsat i Luke Skywalker-positur, der med lyssværd bekæmper coronavirus under den dansk-engelske titel »Mette force be with you«.

Groft sagt forstår godt coronakulleren hos de unge socialdemokrater, der savner en hverdag med evig valgkamp og hyldest af Den Store Leder.

Arrogant inkompetence

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er ikke mange uger siden, at verdens sundhedsorganisation, WHO, udsendte en advarsel til alle medlemslande om, at covid-19 indebar en international sundhedsmæssig nødsituation. Det burde få de fleste til at reagere, men ikke i den danske sundhedsstyrelse, hvis direktør frejdigt erklærede, at han slet ikke regnede med, at der kom smittede til Danmark.

WHO har også erklæret, at vejen frem til at bekæmpe pandemien er »test, test, test« til alle i risikogruppen. Igen er det imidlertid ikke noget, som Sundhedsstyrelsen fulgte op på. Dens strategi var test til små helt afgrænsede grupper. I begge tilfælde er situationen i dag ændret, men det er først sket efter, at det politiske niveau satte tommeskruer på den gode styrelse. En ting er en tilsyneladende inkompetent sundhedsstyrelse. Men arrogant inkompetence. Altså.