Tyskere medvirker til rekordstor udlejning af danske feriehuse

Det var især i første halvdel af året, at det var populært for tyske turister at leje et dansk feriehus.

Antallet af overnatninger i danske feriehuse når et rekord højt niveau. »Grunden til det høje overnatningstal for 2022 blev lagt i første halvdel af året, hvor især påsken og pinsen trak mange tyske gæster til,« skriver Danmarks Statistik. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med to måneder tilbage af året står det klart, at antallet af overnatninger i danske feriehuse når et rekordhøjt niveau i 2022.

I løbet af årets første ti måneder er der således blevet registreret 21,9 millioner overnatninger. Dermed overgår det allerede antallet af overnatninger fra sidste år, hvor der ligeledes blev sat rekord.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Udenlandske overnatninger står for langt størstedelen af det samlede antal, og særligt tyske gæster er igen i år begyndt at valfarte til de danske feriehuse.

Selvom efterårsferien typisk tiltrækker mange gæster, så var det især i første halvdel af året, at gæsterne brugte sine feriedage her i landet.

»Grunden til det høje overnatningstal for 2022 blev lagt i første halvdel af året, hvor især påsken og pinsen trak mange tyske gæster til,« skriver Danmarks Statistik.

/ritzau/