Træge forhandlinger om overenskomst

Intet tyder på, at arbejdsmarkedets parter finder frem til et samlet mæglingsforslag for 650.000 privatansatte lønmodtagere lige med det samme.

Forligsmand Asbjørn Jensen forventede ellers for to dage siden, at DA og LO ville kunne blive enige om en skitse til forslaget, inden weekenden er omme, men efter to døgns uafbrudt forhandling og dagens møde i Forligsinstitutionen mellem forligsmanden og de to hovedorganisationer, er udsigterne knap så optimistiske.

Med næsten 95 procent af alle overenskomster på plads er det nu de to hovedorganisationers opgave at strikke et samlet mæglingsforslag sammen, der kan sendes til urafstemning hos medlemmerne, men administrerende direktør Jørn Neergaard erkender, at situationen er langt vanskeligere end først antaget.

- Det er en meget smal vej, som vi skal ud af, og der skal mange og lange overvejelser til, før vi kan nærme os hinanden. Nej, det er slet ikke let, siger Jørn Neergaard.

Det er sandsynligt, at forligsmand Asbjørn Jensen overtager forhandlingerne, hvis ikke parterne selv bryder dødvandet. DA og LO blev indkaldt til endnu et orienteringsmøde hos forligsmanden sent lørdag aften.

/ritzau/