Topdanmark satser på Danmark

Topdanmark har ingen planer om at blive international som de andre større forsikringsselskaber. Selskabets topchef tror ikke på stordriftsfordele på tværs af landegrænser.

Læs mere
Fold sammen
Topdanmark er et rent dansk forsikringsselskab, og det bliver det ved med at være, selv om forsikringssektoren har oplevet adskillige fusioner og overtagelser på tværs af de nordiske landegrænser i de senere år.

Topdanmarks topchef Michael Pram Rasmussen har svært ved at få øje på stordriftsfordele på tværs af grænserne.

»Vi føler, at vi stadig har meget at gøre på det danske marked. Godt nok har vi en markedsandel på knap 20 procent på skade, men der er fortsat et stort marked, som vi ikke har. Derfor er vores filosofi at raffinere og optimere den danske forretning yderligere,« siger Michael Pram Rasmussen.

Tendensen har ellers været, at skadesforsikring er blevet adskilt fra livs- og pensionsforsikring for på den måde at opnå stordriftsfordele.

»Vi ser synergi på vores liv og skade på salgssystemer og krydssalgsmuligheder,« siger Michael Pram Rasmussen.

Topdanmarks direktør er dermed på linie med aktieanalytiker Michael Sandfort fra Danske Equities, der i Business i går påpegede, at der er flere fordele ved at drive skades- og livsforsikring i ét land end for eksempel ved kun at drive skadesforsikring i flere lande.

Netop adskillelse af skade og liv var tæt på at ske i Codan, men det blev overraskende bremset i sidste øjeblik. Michael Pram Rasmussen ønsker ikke at kommentere de mange forlydender om konkurrenten Codans fremtid.

»Vi vil gerne vokse. Og ifølge vores strategi skal det ske ved organisk vækst, via samarbejdspartnere eller ved opkøb, hvis relevant mulighed opstår. Men vi er ikke i byen for at tilkøbe i øjeblikket,« siger Michael Pram Rasmussen med klar adresse til rygterne om helt eller delvist salg af Codan.