SAS-forhandlinger helt frem til deadline

Forhandlinger i nat førte ikke til aftaler om de nye overenskomster for piloter og kabinepersonale i SAS. Forhandlerne fra de forskellige faggrupper og koncernens ledelse forhandler videre i dag.

Læs mere
Fold sammen
Deres deadline er et ekstraordinært bestyrelsesmøde i SAS i Stockholm kl. 18, hvor koncernchef Jørgen Lindegaard skal præsentere bestyrelsen for det endelige resultat af overenskomstforhandlingerne og eventuelt præsentere en revideret spareplan.

Piloterne fra Norge, Sverige og Danmark forhandler i Stockholm, hvor de svenske kabinefolk ligeledes fortsat forhandler. De danske kabinefolk forhandler i Forligsinstitutionen i København. Alle faggrupper forhandler med et sværd over nakken, idet de allerede i går blev præsenteret for indholdet af spareplan, som SAS-ledelsen vil spille ud med, hvis den ikke får opfyldt sine krav om at spare to millioner kroner ved lønnedgang og øget arbejdstid.

Spareplanen går blandt andet ud på at lukke internationale ruter og at overdrage ruter mellem Skandinavien og Tyskland til partneren Lufthansa.

/ritzau/