Richard Branson og Virgin sagsøges for 2,1 milliarder kroner

Tidligere krydstogtchef sagsøger Richard Branson og Virgin Group for 2,1 milliarder kroner for at unddrage sig en aftale om krydstogtskibe.

Sammen med sin koncern, Virgin Group, sagsøges Richard Branson for 2,1 milliarder kroner af tidligere krydstogtdirektør for Norwegian Cruise Line, Colin Veitch. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virker ideen, lyder betalingen på 315 mio. amerikanske dollars - ca. 2,2 milliarder danske kroner. Virker den ikke, er der intet honorar at hente.

Sådan lød aftalen mellem tidligere direktør for krydstogtselskabet Norwegian Cruise Line, Colin Veitch, og koncernen Virgin, der ejes af den adlede britiske milliardær Sir Richard Branson.

Aftalen blev indgået i maj 2011, men selv om ideen virkede, mener Colin Veitch, at han er blevet snydt for sin belønning, skriver den britiske avis The Guardian.

Derfor sagsøger han nu Richard Branson og Virgin for 300 mio. dollars - ca. 2,1 milliader kroner. Og han har bedt en dommer om at stoppe Virgins nyligt annoncerede krydstogtlinje, Virgin Cruises.

Krydtogtlinjen, der blev bekendtgjort i december og skal sejle fra Miami i USA, er nemlig stridspunktets kerne. Hverken Richard Branson eller Virgin har endnu forholdt sig til søgsmålet.

Stjålne ultraskibe

Inden sit oprindelige samarbejde med Virgin analyserede Colin Veitch krydstogtindustrien og konkluderede, at et velkendt brand som Virgin ville kunne træde ind på markedet med udsigt til profit.

Virgin-koncernen tæller allerede en række virksomheder fra musikproduktion, bogudgivelse og mobiltjeneste til hoteller, luftfart og rumturisme. Og helt konkret handlede Veitchs forslag om at udvide butikken med såkaldte »ultraskibe«, der har plads til 4.200 pengestærke passagerer.

Colin Veitch, som var direktør for krydstogtselskabet Norwegian Cruise Line fra 2000 til 2008, skønnede, at Virgin over 10 år ville kunne tjene mellem 3 og 3,4 milliarder kroner, hvis alt gik efter planen. Han skaffede finansiering og en aftale med et tysk skibsværft om at bygge et ultraskib.

Ifølge Veitchs advokat »omfavnede Virgin helhjertet« forslaget tidligt i 2011. Men senere foretog selskabet en kovending og krævede ændringer i de oprindelige betingelser. Dermed har selskabet, ifølge Colin Veitch, i realiteten stjålet hans ide.

Hverken Virgin eller Richard Branson har endnu udtalt sig om anklagerne.