Politikere: »Vi er blevet mere effektive«

Når en politiker får en bærbar computer, så får man en mere effektiv politiker ud i den anden ende, siger tre fremtrædende politikere.

Venstremanden Kristian Jensen, Thomas Adelskov fra Socialdemokratiet og Radikale Margrethe Vestager er politisk uenige om lidt af hvert. Men da de alle har deltaget i testen af Folketingets IT-omlægning, før den nu går endeligt i gang, kan de enes om en ting: Det er en kæmpe forbedring.

»Jeg har fået langt bedre mulighed for at udnytte de fire timer dagligt, jeg bruger i toget til at forberede mig,« siger Thomas Adelskov, (S), IT-politisk ordfører.

Samme erfaring har Kristian Jensen, der er finanspolitisk ordfører hos Venstre. Begge politikere fortæller, at de har fået langt mere tid til familien, da Folketinget har opsat trådløst netværk i deres hjem.

Thomas Adelskov supplerer med, at nu behøver han ikke at barrikadere sig på et kontor hjemme, når han skal arbejde.

»Den eneste ulempe er nu, at glemmer man den bærbare computer derhjemme, så er man på Herrens mark, når man kommer ind til Folketinget,« siger han og tilføjer, at bærbare computere sparer megen tid i det politiske arbejde, når han kan have alle sine data med i eksempelvis udvalgsarbejder.

Margrethe Vestager, forhenværende minister hos Det Radikale Venstre siger, at den mobile adgang til Folketinget »er fedt.« »Jeg kan ikke sidde i toget og skrive dybe artikler, men det giver mig mulighed for at tjekke mine mails, og dermed er jeg ikke tvunget til at være på Christansborg.«Men hun påpeger, at det at have arbejdet med hjem stiller store krav til disciplin.

»Grænsen mellem arbejde og fritid udviskes, så jeg skal i højere grad vælge at prioritere familien og ikke bare sidde med den bærbare og følge TV-Avisen med et halvt øre,« siger hun og understreger, at det er sundt at få stillet dette valg direkte. Det mindsker stress.