Onsdagens aktier: Tryg til tops efter regnskab

Der var fin stemning på det danske aktiemarked onsdag, hvor investorerne belønnede Tryg, som tidligere på dagen havde leveret et overordnet set stærkt regnskab for første kvartal, mens også FLSmidth-aktien var at finde i toppen af det danske eliteindeks efter en løftet anbefaling af storbanken Morgan Stanley.

Det danske C25-indeks lukkede onsdag med en stigning på 0,1 pct. til indeks 1140,81

Dagens to store vindere var netop Tryg og FLSmidth, som steg henholdsvis 3,7 pct. til 194,10 kr. og 3,2 pct. til 308,20 kr.

Onsdag morgen præsenterede Tryg sit regnskab for første kvartal, som viste et investeringsresultat på 353 mio. kr. mod ventet 214 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater fra Tryg selv. I første kvartal sidste år gav posten blot 9 mio. kr.

Det slog også igennem på de nedre regnskabslinjer, hvor både resultatet før og efter skat var noget stærkere end ventet.

»Præmieindtægter og det tekniske resultat var lidt bedre end ventet, og investeringsresultatet så også fornuftigt ud. Det var det, som sendte aktien op i dag,« forklarer Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

FLSmidth-aktien steg onsdag til vejrs, efter at Morgan Stanley havde løftet anbefalingen til »overvægt« fra tidligere »ligevægt« og løftet kursmålet til 395 kr. fra 352 kr.

Også Mærsk B-aktien sneg sig med i toppen af indekset med en stigning på 2,5 pct. til 8304,00 kr. Det skete uden særlige selskabsspecifikke nyheder.

»Jeg har ikke set noget ude i markedet, som spejler positivt af på den, men de fleste shippingselskaber ligger positivt i dag, så det er hele peer-gruppen, der stiger,« siger Mads Zink.

Kønsrygter og kursmålsændring

Uden for det danske eliteindeks kom G4S-aktien henad eftermiddagen i fokus. Det skete med baggrund i rygter i markedet om mulig købsinteresse for den dansk-britiske sikkerhedsvirksomhed.

Ifølge nyhedsbureauet Direkt er der i den engelske tabloidavis Evening Standard snak om, at den canadiske sikkerhedskoncern Gardaworld kunne være interesseret i at byde på G4S. Der skal også være tale om, at Gardaworld vil være villig til at lægge 3 mia. pund - eller 26 mia. kr. - for selskabet.

Efter historien i Evening Standard var Gardaworld ifølge Bloomberg News ude og bekræfte, at canadierne overvejer at tage kontakt til G4S vedrørende et muligt køb af selskabet eller dele af det, og det sendte onsdag aktien op.

- Vi ser tit, at når der opstår sådan nogle rygter, reagerer markedet ret kraftigt på det, og det er helt naturligt, at aktien stiger. Den tog en noget større stigning i starten, der var den vist oppe med 30 pct., så nu skal vi lige finde ud af, hvad der er op og ned her. Hvad der er rygter, og hvad der måske ender med at blive faktuelt, forklarer Mads Zink.

G4S-aktien sluttede dagen med en stigning på 19,2 pct. til 19,18 kr.

Tilbage i C25-indekset var Pandora onsdag den helt store taber med et fald på 3,7 pct. til 271,40 kr.

Faldet kom, blandt andet efter at Pandora fik skåret kursmålet af SEB, men smykkeselskabet meddelte også onsdag, at det i løbet af uge 20 vil lukke en del af sin fabrik i Thailand for at reducere lagerbeholdningen.

Reduktionen af lagerbeholdningen sker som led i selskabets store program med omkostningsbesparelser, "Programme Now".

/ritzau/FINANS