Nu starter et nyt drama om Grækenlands enorme gæld

Eurolandenes finansministre vil mandag begynde at diskutere, hvordan de kan lette Grækenland for noget af landets tunge gældsbyrde.

På mødet skal de 19 eurolandes finansministre samtidig gøre status over, om grækerne har gennemført nok reformer og besparelser til, at de kan få udbetalt den næste portion penge i deres tredje økonomiske redningspakke på fem år. Fold sammen
Læs mere
Foto: YVES HERMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi vil diskutere, hvornår, om og under hvilke betingelser det kunne ske, siger eurogruppens formand, Hollands finansminister, Jeroen Dijsselbloem, ved sin ankomst til mandagens ekstraordinære eurogruppemøde i Bruxelles.«

»Det er den første diskussion, vi skal have om det, og jeg forventer ingen klare konklusioner på nuværende tidspunkt,« siger han.

På mødet skal de 19 eurolandes finansministre samtidig gøre status over, om grækerne har gennemført nok reformer og besparelser til, at de kan få udbetalt den næste portion penge i deres tredje økonomiske redningspakke på fem år.

Jeroen Dijsselbloem siger, at eurolandene skal sikre sig, at "vi er på sporet, når det gælder alle tiltag og reformer".

»Det kunne i den kommende uge eller uger føre til den næste udbetaling, og i den næste uge eller uger skal vi arbejde på den tekniske del af mulige gældstiltag,« siger eurogruppens formand.

»Så mødes vi igen den 24., siger han med henvisning til næste ordinære møde i eurogruppen tirsdag den 24. maj.«