Netdoktors økonomi strutter af sundhed

Danskerne er vilde med at søge oplysninger om sundhed på nettet. Det mærkes tydeligt hos Netdoktor, som leverer fine resultater i sin årsrapport.

Foto: MICHAEL ALTSCHUL / VISUEL-MEDIE
Virksomheden bag det populære website Netdoktor.dk smyger sig uden om krisen og præsterer pæne resultater i sin netop offentliggjorte årsrapport.

I løbet af det seneste år har Netdoktor Media oplevet en fremgang i omsætningen på 13 procent og en fremgang i resultat før skat på 64 procent til 1,2 millioner kroner. Det er sket på trods af, at onlinedelen af mediemarkedet i årets første kvartal er faldet med 4 procent.

Den skærpede konkurrence om annoncekronerne har heller ikke bidt voldsomt på mediet, som direktøren selv, Rikke Esbjerg, betegner som et nichemedie, der formår at trække brugere til hele døgnet.

- Alle vores besøgende er målrettet i gang med at søge informationer om sundhed. Den relevans kan et bredere medie ikke levere, forklarer Rikke Esbjerg i en meddelelse.

En undersøgelse fra analyseinstituttet Nielsen viser, at 8 ud af 10 danskere kender websitet, og at mere end hver anden dansker besøger hjemmesiden i løbet af et år.

Selv om det seneste regnskab har vist en fin fremgang, er forventningerne til resten af året behersket.

- Usikkerheden i markedet er meget stor, og derfor er vores budget for i år konservativt, men vi forventer bestemt at styrke vores position som Danmarks førende nichemedie inden for sundhed, siger Rikke Esbjerg.

- ulha