Markedsoversigt: Aktier faldt og renten satte atter bundrekord

Aktierne i to af onsdagens tre store regnskabsaktuelle selskaber - Coloplast og Demant - sluttede som de eneste i plus i toppen af C25-indekset. It-aktien NNIT blev straffet brutalt for sit regnskab og den medfølgende varsling om bortfald af aftaler.

Dagens næststørste C25-stigning tilfaldt Coloplast. Regnskabet for tredje kvartal viste en organisk vækst på 8 pct., som var på linje med analytikerforventningerne, og det samme var omsætningen på 4599 mio. kr. og driftsoverskuddet på 1425 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Eliteindekset sluttede handelsdagen 1,4 pct. lavere i 1098,70.

Høreapparat-aktien Demant steg mest med 2,2 pct. til 189,75 kr. trods en nedjustering i halvårsregnskabet, men chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink finder stigningen rimelig.

Dagens næststørste C25-stigning tilfaldt Coloplast. Regnskabet for tredje kvartal viste en organisk vækst på 8 pct., som var på linje med analytikerforventningerne, og det samme var omsætningen på 4599 mio. kr. og driftsoverskuddet på 1425 mio. kr.

Aktien lukkede 1,9 pct. højere i 804 kr.

Den tredje regnskabsaktuelle C25-aktie, Lundbeck, faldt 1,3 pct. til 257,70 kr.

Regnskabet viste et dårligere end ventet driftsresultat (EBIT) samt en dårligere end ventet bundlinje sammenlignet med analytikernes estimater. Til gengæld overraskede Lundbecks omsætning positivt.

»Det positive er, at alle de strategiske brands klarer sig fint,« vurderer Mads Zink.

Tirsdag aften offentliggjorde NNIT sit regnskab for andet kvartal, der ellers først var planlagt til udgivelse onsdag. Det var trist læsning, og aktien tabte 20,5 pct. til 78,30 kr. onsdag.

Det rentefald, der indledte onsdagens obligationshandel på flere af de europæiske obligationsmarkeder, blev markant forstærket hen over handelsdagen, og ved lukketid var renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation presset helt ned i minus 0,61 pct.

Det var 5 basispoint lavere end niveauet ved lukketid tirsdag, 3 basispoint under niveauet onsdag morgen og i øvrigt bundrekord for renten på den nuværende toneangivende obligation.

På de nærliggende store obligationsmarkeder i Tyskland og Frankrig sås rentefald på 4-5 basispoint. I Italien faldt renten 9 basispoint, og i USA var rentefaldet for den tiårige T-bond på 12 basispoint til 1,59 pct.

Dagens finansmarkeder var præget af nye overvejelser over tirsdagens amerikanske udsættelse af en række nye tarifer på kinesiske varer. Markedet begyndte at tvivle på, om der er tale om en reel opblødning i handelskrigen eller blot beskyttelse af den amerikanske julehandel.

Yderligere misstemning spredte sig fra morgenstunden fra skuffende kinesiske nøgletal for detailsalg, industriproduktion og investeringer i juli.

Og dertil viste den endelige opgørelse af væksten i den tyske økonomi i andet kvartal ifølge Bloomberg News den ventede tilbagegang på 0,1 pct. i forhold til kvartalet før.

/ritzau/FINANS