Mand med mod til at sige egne imod

Profil: Jørgen Horwitz har taget flere kampe på sin egen hjemmebane i Hotel- og Restaurationsbranchen og er sluppet pænt fra det. Det er en kvalitet, han kan bruge i sit nye job som direktør for Finansrådet.

Bankerne kan måske se frem til både ris og ros fra deres nye direktør i Finansrådet, der er bankernes brancheorganisation.

Jørgen Horwitz, som han hedder, har i sit nuværende job som adm. direktør for Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervets Arbejdsgiverforening, Horesta gjort sig bemærket som en, der turde tale sin egen branche midt i mod.

»Hver gang, der kommer en ny undersøgelse, viser den det samme, nemlig at det ikke er blevet bedre. Det burde kræve en autorisation, før man kan eje og drive en restaurant,« sagde Jørgen Horwitz til denne avis efter en razzia på en række spisesteder og krævede, at få ryddet op i branchen.

Direktør Ole Krog fra Danamarks Apotekerforening, har via sin fortid som direktør for Dansk Arbejdsgiverforening har kendt Jørgen Horwitz godt. At han har kunnet indføre en fælles mærkningsordning for restaurationsbranchen ser Ole Krog som et godt bevis på Jørgen Horwitz kvalifikationer.

»Det har været med til at forbedre branchens omdømme. At det er sket frivilligt, må have krævet store samarbejdsevner af ham,« siger Ole Krog.

Jørgen Horwitz har i sit karriereforløb blandt andet været leder af den juridisk afdeling i Mærsk Olie og Gas A/S.

Her husker Bo Wildfang, underdirektør i AP Møller, ham godt af den simple grund, at det var ham der ansatte Jørgen Horwitz.

»Det ser svært at finde noget negativt at sige om ham, det skulle da lige være, at han ikke er så høj,« siger Wildfang med et grin.

»Jeg hentede ham ind som leder af den juridiske afdeling i Mærsk Olie og Gas, og jeg kender ham som en meget dygtig jurist, som har været loyal overfor den overordnede politik, men også har holdt fast i sine egne synspunkter,« siger Bo Wildfang.

Horwitz gik fra Mærsk Olie og Gas til Horesta og det spring undrede Wildfang lidt.

»Det kom lidt bag på mig, at han gik til en interesseorganisation. Men at han har formået at gøre Horesta kendt og respekteret, viser hans saglighed. Han er en karriereperson, men han springer ikke fra job til job. Han bliver til tingene er gjort færdig,« siger Bo Wildfang.

Jørgen Horwitz var hele dagen i går rundt og hilse på medarbejderne i Finansrådet. Han har allerede nu et par planer for hvad posten skal bruges til.

»Når jeg gik ud på branchens vegne i Horesta, var det altid med kombination af, hvad der tjener medlemmerne og hvad, der tjener samfundets interesse. I finanssektoren ville det være relevant at se på hvordan unge opfatter finanssektoren. Se i dag hvor populært det er blevet at være kok sammenlignet med at blive bankelev. Her er en oplysningsopgave om, at der faktisk ligger en spændende karrierevej i bankverdenen,« siger Jørgen Horwitz.