Maltas finansminister: Tyskere er ok med græsk euro-farvel

Forhandlingerne om nye vilkår for Grækenlands redningspakke lader til at være strandet. Forhandlingerne er udskudt og en gruppe lande, anført af Tyskland, er nu klar til at lade grækerne sejle deres egen sø.

Arkivfoto. Tysklands kansler Angela Merkel er ifølge Maltas finansminister klar til at lade grækerne forlade eurosamarbejdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MACDOUGALL

Maltas finansminister, Edward Scicluna, der fungerer som talsmand for en gruppe eurolande anført af Tyskland, siger ifølge Bloomberg News, at landene er  villige til at lade Grækenland forlade euroen.

- Desværre for Grækenland kender de ikke reglerne, og hvordan eurogruppen fungerer. De er helt nye, og det er en ulempe for dem, siger Scicluna ifølge  nyhedsbureauet.

- Jeg tror, at de nu er nået til et punkt, hvor de vil sige til Grækenland: Hvis I virkelige vil ud, så smut, siger Scicluna på vegne af den tysk-ledede blok af  eurolande.

Udtalelserne falder stort set samtidig med, at en talsperson for EU-Kommissionen udtrykker optimisme om udsigterne for at nå frem til en aftale.

Finans- og økonomiministrene i de 19 lande i eurozonen mødes fredag i Bruxelles for at tage stilling til en ansøgning fra Grækenland om seks måneders forlængelse af lånepakken.

Særmødet er udskudt fra klokken 15 til 16.30. Det skriver eurogruppens formand, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, på Twitter. Dijsselbloem varsler, at han selv kommer med en ganske kort udtalelse ved 15-tiden.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

En talsmand for den tyske regering sagde torsdag, at ansøgningen ikke opfylder eurolandenes spare- og reformkrav til Grækenland knyttet til udbetaling af lån fra det gamle program.

Hvis fredagens møde ender uden resultat, trækker det op til et topmøde. Den aktuelle EU-lånepakke udløber med udgangen af februar. Der er forskellige vurderinger af, hvorvidt Grækenland kan klare sig få uger eller flere måneder uden hjælp udefra.