Landets bedste håndboldklub på vej mod katastroferegnskab

I næste måned præsenterer Viborg Håndboldklub det dårligste regnskab nogensinde. Klubbens direktør påtager sig ansvaret, men frygter ikke en fyreseddel.

Læs mere
Fold sammen
Forventningerne var en omsætning på 51 millioner kroner og et samlet underskud på mellem 2,5 og 3,5 millioner kroner, men tingene ser langt værre ud end som så i Viborg HK.

I aftes udsendte klubben en fondsbørsmeddelelse, hvori den gør det klart, at underskuddet ikke bliver mellem 2,5 og 3,5 millioner kroner som forventet, men snarere mellem det dobbelte og det tredobbelte.

Helt præcis forventer Viborg HK at komme ud af regnskabsåret 2008/2009 med et minus på hele syv millioner kroner.

Læs også:

Lønnedgang i Viborg HK

Sponsor-protest mod S-kandidatur

Ansvar

Det enorme underskud skyldes et fald i sponsorindtægter og et langt mindre salg end det, der var budgetteret med.

- Der er mange ting, der er gået galt. Det siger sig selv, da det er det dårligste regnskab, vi har lavet. Hele omsætningssiden har vi haft store problemer med, ligesom vi har mistet sponsorkroner og penge på øvrige aktiviteter, fortæller VHK-direktør Peter Cassøe, som ikke ønsker at gå i detaljer, men dog siger, at klubbens college og tøjforretningen SportDirect har bidraget kraftigt til det store underskud.

Dameholdet vandt Champions League i sidste sæson. Det må da have givet nogle penge i kassen?


- Vi var selvfølgelig glade for at vinde Champions League, men også her fik vi færre entréindtægter end forventet, så det gav desværre kun et lille overskud.

Hvem har ansvaret for det dårlige regnskab?

- Det har jeg og bestyrelsen, men som overordnet daglig leder af Viborg HK er det mig, der har det primære ansvar.

Det er andet år i træk, VHK får et stort underskud. Frygter du, at det får konsekvenser for dig?

- Nej, det gør jeg ikke, men det er til enhver tid op til bestyrelsen at beslutte, om jeg er den rette mand til at være direktør i Viborg HK. Jeg føler dog, at jeg har fuld tillid fra bestyrelsen.

Om det også er tilfældet, ville vi gerne have spurgt bestyrelsesformand Ole Thiel om, men trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes at træffe ham for en kommentar.

Læs også:

Lønnedgang i Viborg HK

Sponsor-protest mod S-kandidatur