Kinesere vil købe sig ind i engelsk storklub

Et statsejet kinesisk firma, kan være på vej ind i fodboldklubben Liverpool FC. Bestyrelsesformanden afviser et salg, men er åben for et samarbejde.

Liverpool FC-træneren Jurgen Klopp, bestyrelsesformanden Tom Werner (i midten) og chief executive Ian Ayre (til højre) på Anfield. Fold sammen
Læs mere
Foto: Craig Brough

Selvom fodboldklubben Liverpool FC ikke har kunne fejre et engelsk mesterskab siden 1990, er den britiske traditionsklub stadig i høj kurs blandt investorer.

Financial Times fortæller, at et statsejet kinesisk selskab, Everbright, agter at købe en andel af storklubben.

I øjeblikket ejes Liverpool FC af amerikanske Fenway Sports Group, der i 2010 købte fodboldklubben for 300 mio. pund. Financial Times skriver, at Everbright værdisætter klubben til mere end det dobbelte – astronomiske 700 mio. pund. Men ifølge Tom Werner, der er bestyrelsesformand i klubben og én af stifterne af Fenway Sports Group, er aktiemajoriteten alligevel ikke til salg:

»Hvis nogen skriver et brev til os, hvor de siger, at de vil købe klubben, så ryger det i skraldespanden,« siger Werner til Liverpool Echo. Omvendt har bestyrelsesformanden dog åbnet op for, at de rette mennesker og til den rette pris, kan købe en andel af aktierne i klubben fra Fenway Sports Group.

For to uger siden sikrede Development & Investment Corp, der lige så er et statsstøttet selskab fra Kina, sig ejerretten over italienske AC Milan. Henover sensommeren er også franske Auxerre og West Bromwich kommet på kinesiske hænder. Vi har tidligere skrevet om tendensen:

De har lige købt Milano. Er kineserne ved at købe hele fodboldsporten?