Jørgen Lindegaard er et varmt navn blandt danske kapitalfonde

Trods headhunteres varme anbefalinger af afgående SAS-chef Jørgen Lindegaard som kommende international topchef ligger det fast, at han vender hjem til Danmark. Blandt kapitalfonde er Jørgen Lindegaard hot.

Straks efter meddelelsen <br>tirsdag om, at han forlader <br>chefstolen i SAS, begyndte <br>rygterne at svirre om, hvad <br>Jørgen Lindegaards næste <br>udfordring bliver.<br>Foto: Bertil Ericson/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afgående SAS-koncernchef Jørgen Lindegaard er blevet et varmt navn blandt kapitalfonde med base i Danmark.

Knap har Jørgen Lindegaard lanceret sin beslutning om at forlade topposten i SAS, før spekulationerne sætter SAS-chefen med en fortid i KTAS og GN Store Nord i forbindelse med den øverste post i TDC.

Men flere kilder tæt på Lindegaard peger på, at han er en oplagt kandidat som partner i en nordisk eller europæisk kapitalfond, ligesom det ikke ligger fjernt for Lindegaard selv.

Hér vil Jørgen Lindegaard i givet fald kunne bruge sine erfaringer fra og evner til at ændre forretningsmodellen hos giganten SAS samt sine vidtforgrenede forretningsforbindelser i hele Norden.

Træt af belastningen
Selv om et comeback til telebranchen og en forretningsmæssig genforening med TDCs næstformand, tidligere SAS-direktør Vagn Sørensen kan virke oplagt, så peger kilder tæt på Jørgen Lindegaard på, at en overtagelse af Henning Dyremoses post ikke er sandsynlig.

Dertil kommer, at Jørgen Lindegaard selv har taget klart afstand fra et kommende job hos TDC.

En efter eget udsagn træt og nedslidt Jørgen Lindegaard søger næppe et nyt overordnet ansvar for en virksomhed, der står foran markante tilpasninger, som det er tilfældet med TDC, lyder vurderingen. Og selv om Jørgen Lindegaard altid har været en ganske åben og tilgængelig topchef, så har han aldrig lagt skjul på, at den voldsomme opmærksomhed som SAS-topchef både har været en overraskelse og til tider en belastning.

Profilen passer
Rent økonomisk er der næppe heller tale om et tilbageskridt, i fald han havner i en større kapitalfond. Tidligere har det været fremme, at der sidste år var rundt regnet 320 millioner kroner i afkast til deling blandt kapitalfonden EQTs 20 partnere. Beløbet er dog ikke bekræftet af EQT.

Flere internationale rekrutteringsfirmaer påpeger over for Berlingske Business, at Jørgen Lindegaards profil på mange måder passer på en kapitalfond. Mere end den brancheerfarne leder har Jørgen Lindegaard vist sig som den overordnede administrator med vilje til forandring.

Selv om en række headhuntere samtidigt ser Jørgen Lindegaard som en kommende topchef i en international koncern, så synes det at ligge fast, at Jørgen Lindegaard vender hjem til Danmark.

Trods blot ét enkelt overskud på fem år og et samlet underskud på 3,7 milliarder kroner er der ingen tegn på, at afskeden dækker over en fyring af Jørgen Lindegaard. Bestyrelsesformand Egil Myklebust har beklaget Lindegaards beslutning.

Jørgen Lindegaard har en del bestyrelsesposter i bagagen, når han forlader SAS. Han er i dag formand for SAS Danmark, næstformand for bestyrelsen for amerikanske GN Resound Corporation og blandt andet medlem af bestyrelsen for Dansk Industri samt ISS.www.business.dk

- læs tidligere artikler

om SAS og om kapitalfonde.