Hurtig netadgang bliver personalegode

På to måneder har 1.000 virksomheder indgået aftale med TDC om at give medarbejderne bredbånd som personalegode.

Hurtig netadgang bliver personalegode - 1
Flere end 3000 virksomheder har ifølge TDC tilbudt medarbejderne privat bredbåndsforbindelse. Arkivfoto: Lars Bech Fold sammen
Læs mere
Flere og flere virksomheder vælger at give medarbejderne en hurtig internet-forbindelse hjemmefra som et personalegode - altså uden at de behøver at kunne koble sig på virksomhedens netværk.

»Ved udgangen af 2003 havde vi aftale med 2.100 virksomheder om medarbejderbredbånd. Allerede i år har vi fået 1.000 nye virksomheder med, så vi er meget tilfredse,« siger vicedirektør Morten Brøgger, TDC Erhverv, som i øjeblikket kører massive annoncekampagner.

Han vil ikke ud med, hvor mange brugere der er tale om, men ifølge TDCs eget blad, TDC Business, har »indtil videre 30.000 ansatte over hele landet« fået adgang hjemmefra.


TDCs løsning, medarbejderbredbånd, er ikke en hjemmearbejdsplads men et personalegode, som virksomheden kan tilbyde sine ansatte. Medarbejderen går lidt ned i løn, fordi han eller hun selv betaler for Internet-forbindelsen - i TDCs løsning 180 kroner om måneden, hvilket er halv pris af den samme ADSL-forbindelse på 512 kilobit i sekundet i fri handel. Bredbåndsforbindelsen beskattes så som B-indkomst med maksimum på 3.000 kroner.

»Det er en lang proces i forhold til at indgå aftaler med medarbejderne. Den slags tager tid og times ofte med de årlige lønforhandlinger,« siger Morten Brøgger.

Han forventer en jævn stigning i antallet af nye ordrer for resten af året, dog ikke i samme mængde som i de to første måneder, hvor mange lønaftaler er forhandlet på plads.

95 af 100 danske husstande - om to år er det 98 ud af 100 - har mulighed for at få ADSL, som kan overføre to millioner bit i sekundet (et gammeldags modem klarer 56.000 på samme tid).