Genmab i kurshop efter udvælgelse fra Roche

KFX kunne ikke slippe torsdagens negative stemning og endte med et lille minus. Der var smæk til Vestas efter knap så optimistisk rapport fra BTM Consult. Genmab strøg til vejrs på udvælgelse.

Det danske aktiemarked fortsatte fredag den faldende tendens fra torsdag, og Københavns eliteindeks, KFX, endte således med et beskedent fald på 0,2 pct., hvormed KFX-indekset havnede i kurs 268,72.

Det var KFX-sværvægteren A.P. Møller - Mærsks A- og B-aktier (hhv. 1,5 pct. og 1,3 pct. lavere), der sammen med aktierne i telekoncernen TDC (-0,8 pct.) var med til at sende det danske hovedindeks i rødt.

Det var imidlertid vindmølleselskabet Vestas, der måtte indkasserede indeksets største relative fald på 3,6 pct. efter en rapport fra BTM Consult forudsagde, at det internationale vindenergimarked falder med fire pct. i 2004. Det var ikke samstemmende med Vestas' seneste meldinger om, at markedet forventes at stige med ti pct.

I den positive ende lå fødevareingrediens- og sukkerproducenten Danisco, der lukkede med et flot kursplus på 1,6 pct. Stigningen kommer efter torsdagens lunkne modtagelse af tredjekvartalsregnskabet. Jyske Bank meldte fredag ud, at de fastholder deres »akkumuler«-anbefaling på aktien til trods for, at Daniscos nedjustering var lidt større end ventet for hele regnskabsåret.

Jyske Bank peger på, at en genoptagelse af aktietilbagekøbsprogrammet vil kunne holde hånden under kursen, og det var åbenbart lige, hvad investorerne kunne lide at høre, hvorfor de valgte at overse fredagens nedjustering fra Danske Bank til »hold«.

Medicinalkoncernen Lundbeck blev dagens største vinder i KFX med en fremgang på 2,2 pct. uden egentlig nyt.

Der var heftig aktivitet blandt sidepapirerne, hvor dagen bød på fire regnskaber og en stor positiv nyhed fra Genmab. Sidstnævnte meddelte således, at den schweiziske medicinalgigant Roche har udvalgt to af Genmabs antistoffer som kandidater til kliniske udviklingsforsøg. Den aftale kan give Genmab omkring 100 mio. dollar plus royaltybetalinger, såfremt alle målene nås. Den nyhed gav en noget større omsætning i aktien end normalt, hvilket resulterede i en stigning på 6,1 pct.

Den nordjyske stålgrossist Sanistål (- 0,6 pct.) endte med et overskud før skat i 2003, der var bedre end selskabet selv havde forventet. For 2004 forudser selskabet dog ikke de store vækstmuligheder, da der fortsat ikke er tegn på opsving på selskabets markeder.

Monberg & Thorsen fremviste et nettooverskud i 2003 på 114 mio. kr. mod et underskud på 79 mio. kr. sidste år. Fremgangen kommer til trods for, at selskabets omsætning dalede fra 6.170 mio. kr. til 5.396 mio. kr. i 2003.

Elselskabet NESA indkasserede et plus på 5,1 pct. efter dagbladet Børsen berettede, at myndighederne er tæt på at godkende Elsams køb af det nordsjællandske selskab.