Fravær koster tre milliarder kroner om ugen: Partier vil lempe regler for isolation

Virksomhederne er hårdt presset af det høje sygefravær i øjeblikket. Borgerlige partier vil have lempet reglerne for isolation.

Borgerlige partier vil lempe regler for isolation. Her står københavnere i kø i Fælledparken for at blive coronatestet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det høje sygefravær på grund af covid-19 koster samfundet tre milliarder kroner om ugen, og nu vil Dansk Erhverv og en række borgerlige partier lempe reglerne for, hvor længe smittede og deres husstand skal isolere sig.

Det skriver Jyllands-Posten.

Lige nu er flere offentlige og private arbejdspladser stærkt udfordret af de høje smittetal, der tirsdag nåede yderligere 33.493 nye smittede.

Hos Dansk Erhverv siger administrerende direktør Brian Mikkelsen, at det er et stort problem, hvis der går uforholdsmæssigt lang tid, før en medarbejder kan vende tilbage sit job.

»Smittetallene er høje, og det presser virksomheder over en bred kam. Vi har jo også hørt mange historier om, hvordan den offentlige sektor er presset. Man kan for eksempel se på isolationsreglerne ved nærkontakt inden for hjemmet, når man har været smittet inden for 12 uger. En anden mulighed er, at medarbejderne kan komme tilbage efter fem dages isolation i stedet for syv, når de ikke har oplevet symptomer i forløbet,« siger Brian Mikkelsen, hvis organisation vurderer, at coronafraværet koster op mod tre milliarder kroner om ugen.

Sundhedsordførerne for De Konservative og Venstre, Per Larsen og Martin Geertsen, mener, at det er tid til at fjerne restriktioner og ændre reglerne for coronapas og for isolation af smittede. De henviser til, at der kun er 49 covid-19-patienter indlagt på landets intensivafdelinger.

Professor Jan Pravsgaard Christensen, Institut for Immunologi og Mikrobiologi ved Københavns Universitet, kan godt se problemerne med det store fravær fra smittede. Men han understreger, at færre restriktioner vil øge smitten, og han opfordrer til at »holde ud« de næste par uger.