Forsvundet kinesisk rigmand er dukket op igen

Guo Guangchang, en af Kinas rigeste mænd, er dukket op igen efter at have været forsvundet i fire dage. Det forlød tidligere, at han var blevet anholdt af kinesisk politi. Hans eget firma meddeler, at han har assisteret myndighederne i en sag.

Guo Guangchang er ifølge Forbes Kinas 11. rigeste person og nummer 259 på listen over verdens rigeste. Han har været forsvundet under mystiske omstændigheder, men nu er han dukket op igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der gik et gys igennem det kinesiske erhvervsliv, da det op til weekenden forlød, at en af Kinas rigeste mænd, Guo Guangchang, var forsvundet, sandsynligvis anholdt af myndighederne.

Mandag er han dog dukket op igen, skriver flere internationale medier, heriblandt Financial Times og nyhedsbureauet Reuters.

Helt præcist mødte Guo Guangchang mandag op til et møde i sin virksomhed, det internationale investeringsselskab Fosun International, der fandt sted i Shanghai. Det var også i den kinesiske millionby, Guo Guanchang sidst blev set torsdag, da han landede med et fly fra Hong Kong, hvorefter myndighederne eftersigende skulle have ført ham væk.

Anonyme medarbejdere, der var tilstede ved mødet, oplyser til Reuters, at mødedeltagerne gav Guochang stående ovationer, da denne ankom til mødet. Ved mødet skulle Guo Guanchang ikke selv på noget tidspunkt have nævnt sin forsvinden, men i en meddelelse søndag oplyste Fosun, at Guanchang assisterede kinesiske myndigheder i en verserende sag. Det vides ikke, hvilken sag der er tale om.

Den påståede anholdelse vakte genlyd af flere årsager. Først og fremmest er Guo Guanchang nummer 11 på Forbes’ liste over kinesiske rigmænd, og nummer 259 på listen over verdens rigeste. Derudover har de kinesiske myndigheder iværksat en omfattende anti-korruptionskampagne, og Guanchang er ikke den første fremtrædende rigmand, der er kommet i myndighedernes lys.

Før ham forsvandt formanden for et af Kinas største børsmæglerselskaber, Yim Fung, fra Guotai Junan International, ifølge New York Times ligeledes, og to ledende medarbejdere fra børsmæglerselskabet Citic Securities formodes ligeledes anholdt.