Fosun-aktien rasler trods milliardærs tilbagevenden til job

Den kinesiske milliardær Guo Guangchang, der er bestyrelsesformand for Kinas største privatejede investeringsselskab, Fosun, er tilbage i chefstolen på sin arbejdsplads. Alligevel rasler aktien i Fosun fortsat ned.

I en alder af 48 år har Guo Guangchang formet Fosun til et investeringsimperium, og med en samlet formue på over 7 mia. dollar er han Kinas 17. rigeste mand ifølge erhvervsmagasinet Forbes. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge flere medier er Guo Guangchang ellers tilbage på sin pind igen og oven i købet klar til at deltage i en international konference mandag, efter at han i sidste uge var meldt savnet. Fredag oplyste selskabet imidlertid, at de var kommet i kontakt med ham igen, og at han havde bistået de kinesiske myndigheder med en undersøgelse.

Rigmanden, der har ført Fuson-konglomeratet frem mod at beskæftige sig fra alt fra forsikringer til feriesteder via snesevis af handler inden for de seneste tre år, var i sidste uge rygtet at have været i de kinesiske myndigheders søgelys for en mulig tilknytning til en stor korruptionsskandale i Kina. Lignende sager har tidligere fået flere kinesiske topchefer til at gå under jorden, og samme spekulationer gjorde sig gældende i Guo Guangchang tilfælde.

I en alder af 48 år har Guo Guangchang formet Fosun til et investeringsimperium, og med en samlet formue på over 7 mia. dollar er han Kinas 17. rigeste mand ifølge erhvervsmagasinet Forbes.

Guo Guangchangs tilbagevenden lader dog ikke til at være nok til at berolige aktiehandlerne.

- Investorernes bekymring vil ikke være komplet manet i orden. Men det forhold, at Guo Guangchang har vist sig fysisk, er et positivt tegn, siger Yan Yongzheng, der er analytiker i Capital Securities Corp. i Shanghai, til Bloomberg News.

Fuson Pharma-aktien var suspenderet i handlen på børsen i Shanghai fredag. Det samme gjaldt Fosun International, som var suspenderet fra handel på børsen i Hongkong.

Fosun-aktien falder mandag med små 10 pct.til 12,08 Hongkong-dollar. Fredag var aktien suspenderet. Med fredagen før kostede aktien knap 14 Hongkong-dollar.