Fosun-aktien rasler trods milliardærs tilbagevenden til job

Den kinesiske milliardær Guo Guangchang, der er bestyrelsesformand for Kinas største privatejede investeringsselskab, Fosun, er tilbage i chefstolen på sin arbejdsplads. Alligevel rasler aktien i Fosun fortsat ned.

Foto: BOBBY YIP. I en alder af 48 år har Guo Guangchang formet Fosun til et investeringsimperium, og med en samlet formue på over 7 mia. dollar er han Kinas 17. rigeste mand ifølge erhvervsmagasinet Forbes.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge flere medier er Guo Guangchang ellers tilbage på sin pind igen og oven i købet klar til at deltage i en international konference mandag, efter at han i sidste uge var meldt savnet. Fredag oplyste selskabet imidlertid, at de var kommet i kontakt med ham igen, og at han havde bistået de kinesiske myndigheder med en undersøgelse.

Rigmanden, der har ført Fuson-konglomeratet frem mod at beskæftige sig fra alt fra forsikringer til feriesteder via snesevis af handler inden for de seneste tre år, var i sidste uge rygtet at have været i de kinesiske myndigheders søgelys for en mulig tilknytning til en stor korruptionsskandale i Kina. Lignende sager har tidligere fået flere kinesiske topchefer til at gå under jorden, og samme spekulationer gjorde sig gældende i Guo Guangchang tilfælde.

I en alder af 48 år har Guo Guangchang formet Fosun til et investeringsimperium, og med en samlet formue på over 7 mia. dollar er han Kinas 17. rigeste mand ifølge erhvervsmagasinet Forbes.

Guo Guangchangs tilbagevenden lader dog ikke til at være nok til at berolige aktiehandlerne.

- Investorernes bekymring vil ikke være komplet manet i orden. Men det forhold, at Guo Guangchang har vist sig fysisk, er et positivt tegn, siger Yan Yongzheng, der er analytiker i Capital Securities Corp. i Shanghai, til Bloomberg News.

Fuson Pharma-aktien var suspenderet i handlen på børsen i Shanghai fredag. Det samme gjaldt Fosun International, som var suspenderet fra handel på børsen i Hongkong.

Fosun-aktien falder mandag med små 10 pct.til 12,08 Hongkong-dollar. Fredag var aktien suspenderet. Med fredagen før kostede aktien knap 14 Hongkong-dollar.