FCK tabte både på fodboldbanen og på fondsbørsen

Efter FCKs nederlag i kvalifikationen til Champions League røg aktiekursen på Parken Sport & Entertainment ned fra morgenstunden. 0-5 kampen vil dog ikke skade selskabet på længere sigt.

FCK tabte både på fodboldbanen og på fondsbørsen - 1
Læs mere
Fold sammen
Ikke kun fodboldspilerne i FCK måtte dukke hovederne efter onsdagens ydmygende 0-5 nederlag til slovenske NK Gorica. Aktionærerne i Parken Sport & Entertainment - selskabet bag FCK - måtte finde sig i en rutschetur på Københavns Fondbørs dagen derpå.

Efter en slutkurs onsdag på 319 smuttede aktien hurtigt fra morgenstunden torsdag ned i 299, for dog at stabilisere sig i løbet af dagen og ende med en lukkekurs på 304 - en nedgang på 4,7 procent.

Faldet er mest af psykologisk karakter, vurderer senioranalytiker Michael West Hybholt fra Danske Equities. Han mener, det ligger inden for de forventelige udsving for aktien, der normalt lever en rimeligt stabil tilværelse på børsen.

»Nogle har formentlig sat næsen op efter øgede tilskuer- og reklameindtægter ved en FCK-sejr. Hvis FCK var gået videre i kvalifikationsrunden til Champions League, kunne Parken Sport & Entertainment have set frem til ekstraindtægter på op mod 50 mio. kroner. Men da det ikke er indtægter, selskabet har kalkuleret med, får det ingen betydning for forretningsmodellen,« siger Michael West Hybholt.

Regn gav indtægter
Han henviser til, at Parken Sport & Entertainment har stabile indtægter på sine andre forretningsområder som ejendomme, koncerter og entré fra FCKs hjemmekampe samt det nyindkøbte feriecenter Lalandia, der i den regnfulde sommer har haft gode besøgstal.

»For foldbolddelen er det vigtigste at fastholde publikums interesse. Kan Parken lokke i gennemsnit 1.000 tilskuere mere ind til FCKs hjemmekampe, vil det give tre-fire mio. kr. yderligere på bundlinjen. Det kunne en kvalifikation til Champions League hjælpe med til. Men selv uden det er Parken et overskudsgivende selskab,« siger Michael West Hybholt.Læs også Sporten,

1. sektion side 13