Esselte steg på opkøbstilbud

Volvo og Tele2 sørgede i samarbejde med Ericsson for, at OMX-indekset sluttede i plus. Esselte steg efter opkøbsinteresse fra amerikanske JW Child.

Under beskeden handel gik det toneangivende OMX-indeks 0,3 pct. frem til 691,3, mens All-Share-indekset steg 0,1 pct. til kurs 205,4.

Volvo og Tele2 var med stigninger på henholdsvis 1,8 og 4,0 pct. medvirkende til at trække OMX op. Blandt de faldende aktier var mobilgiganten Nokia. Kursfaldet i Nokia skyldtes igen frygt for, at selskabet, på grund af faldende markedsandele, skulle have en nedjustering på bedding.

Låseproducenten Assa Abloy vurderede i går på selskabets kapitalmarkedsdag, at selskabet har potentiale indefor de kommende fem år til at forbedre marginalerne med to til tre procentpoint. Investorerne tog ikke videre notits af udmeldingen og handlede aktien 0,8 pct. ned.

Uden for det toneangivende OMX-indeks stjal kontorartikelproducenten Esselte opmærksomheden. Det amerikanske investeringsselskab JW Childs bød 3,1 mia. svenske kr., hvilket svarer til 90 kr. per aktie, for det svenske selskab. Esseltes bestyrelse er positivt indstillet overfor købstilbuddet og vurderer, at et ejerskifte vil være godt for både ansatte, kunder og leverandører. Esselte-aktien steg naturligt nok til kurs 89, mens det svenske investeringsselskab Ratos, der ejer godt en tredjedel af Esselte, steg 3,3 pct. til kurs 108,5.