DI ser stor torn i bankpakke

DI er overordnet positiv over for den nye bankpakke, men er svært utilfreds med, at staten vil blande sig i, hvordan direktionen skal aflønnes.

Overordnet ytrer DI - Organisationen for erhvervslivet stor tilfredshed med indholdet af den nye bankpakke regeringen og forligspartierne har offentliggjort. Der er dog et element, som gør, at organisationen ikke hæver armene over hovedet.

- Vi synes, det er meget svært at forstå, at man går ind og blander sig i, hvordan man fastsætter løn til bankdirektøren i det enkelte pengeinstitut, siger vicedirektør Ole Krog til Ritzau.

Han henviser til, at de banker og realkreditinstitutter, som vil gøre brug af statens kapitalindskud, skal acceptere en række begrænsninger i direktionens aflønninger.

- Det er nederste skuffe i misundelsesskuffen, man har hevet ud her. Det synes, vi er uklædeligt, og det er et helt uforståeligt brud med en meget rodfæstet tradition i Danmark for, at lønnen for de enkelte fastsættes på arbejdsmarkedet, siger Ole Krog.

I DI forventer man, at bankpakken vil være med til at modvirke den tilfrysning af kapitalmarkedet, som mange af organisationens medlemsvirksomheder har oplevet.

/ritzau/