Business-update: Dansk milliardærsøn stopper som direktør i bilfirma

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder om økonomi og virksomheder.

Christian Ree er søn af milliardæren Karsten Ree, der blandt andet har stået bag Den Blå Avis og Bilbasen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

God mandag eftermiddag og velkommen til denne rundtur i dagens vigtigste erhvervsnyheder.

Vi indleder med en nyhed inden for bilverdenen, men skal også forbi Anders Holch Povlsens flyselskab, der er blevet udnyttet af internetsvindlere. God læselyst!

Dansk milliardærsøn stopper som direktør i bilfirma

Christian Ree stopper som direktør i Europcars danske forretning, Østergaard Biler, skriver Børsen.

Christian Ree er søn af milliardæren Karsten Ree, der i sin tid tjente 2,1 milliarder kroner ved at sælge Den Blå Avis og Bilbasen til eBay.

Ree-familien ejede i fire år – frem til 2017 – Østergaard Biler, som Christian Ree nu træder ud af.

Christian Ree stopper i jobbet, efter at han takkede nej til muligheden for at blive forfremmet til chef for Europcar i hele Norden:

»Dels handler det om antallet af timer i døgnet – jeg havde ikke lyst til at udvide mine dage med Facetime-godnat til mine børn – og dels handler det om, at jeg gerne vil hellige min tid vores egen forretning,« siger Christian Ree til Børsen.

Familien Ree forvalter en milliardformue i selskabet Ree Holding.

Falske jobannoncer og »ture til Malaga«: Anders Holch Povlsen-selskab udnyttet af svindlere

Anders Holch Povlsens flyselskab, Blackbird Air, bliver udnyttet af svindlere, skriver Finans på baggrund af en nyhed fra luftfartsmediet Check-In.dk.

Svindlere har stjålet Blackbirds identitet og har på flere online-jobportaler opslået falske jobannoncer i Blackbirds navn.

Jobopslagene har søgt efter piloter og kabinepersonale til selskabets fly. Interesserede, der er blevet lokket dybere ned i svindlernes fælde, er blevet bedt om at indbetale et beløb på mere end 10.000 kroner. Pengene skulle ifølge en falsk kontrakt gå til et kursus i Madrid.

»Vi er rigtig kede af, at svindlere udnytter vores navn til at snyde intetanende cabincrew til at betale for et fiktivt kursus i vores navn. Det er så langt fra vores firmas strategi, idet vi aldrig ville forlange betaling for noget fra en af vore medarbejdere, men altid indarbejde dette i deres opstartsforløb hos os,« siger administrerende direktør Ole D. Christiansen fra Blackbird Air til Check-in.dk.

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen ejer 86 procent af Blackbird Air, der primært flyver privat.

Flere anklager kan være på vej i udbyttesagen

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØIK) har øjnene rettet mod »flere mistænkte« i den udbyttesag, der anslås at have kostet statskassen 12,7 milliarder kroner. Det skriver nyhedsmediet Bloomberg.

SØIK oplyser, at man har perioden frem til marts til at vurdere, hvorvidt der skal rejses anklage.

To briter blev 7. januar tiltalt af SØIK for at have fået udbetalt mere end ni milliarder kroner i »uberettiget refusion« af udbytteskat fra den danske statskasse.

Tunge erhvervsfolk efterlyser politiske samarbejder over midten

En række prominente erhvervsfolk efterlyser samarbejder på tværs af den politiske midte, skriver erhvervsmediet Finans.

Udmeldingerne sker på baggrund af, at bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen, i sidste uge meldte sig ind i Lars Løkkes politiske netværk, der blandt andet står for politiske samarbejder hen over midten og vil gøre det op med »fastlåst blokpolitik«.

Allan Pollack, der er adm. direktør i pensionskassen PFA, samt Jens Poulsen, adm. direktør i modekoncernen DK Company, og serieiværksætteren Martin Thorborg fortæller til Finans, at politiske samarbejder hen over midten kan sikre erhvervslivet tiltrængt stabilitet.

»Alle os, der driver virksomheder, tænker langsigtet og investerer fremadrettet. Det nytter ikke noget, at holdningen til eksempelvis elbiler og grøn energi skifter, når der kommer en ny regering. Erhvervslivet har behov for stabilitet og forudsigelighed. Politisk handler det om at fjerne egoet og arbejde for det, der er bedst for Danmark,« forklarer Jens Poulsen over for Finans.

Lars Løkke Rasmussen oprettede 8. januar sit politiske netværk. Den tidligere statsminister har givet udtryk for, at netværket kan blive et politisk parti, såfremt det møder bred opbakning.

Her er fire skarpe bud på nyheder og klummer fra Berlingske Business:

Samsung-arving på ny sendt halvandet år bag tremmer

Bestikkelsessagen mod den tidligere præsident i Sydkorea udløser ny fængselsstraf til Jay Y. Lee, der stod til at blive ny topchef i Samsung-imperiet efter sin nu afdøde far. Dommen vil ifølge eksperter få Samsung til at drosle nye investeringer ned.

Læs artiklen her.

Sharona måtte begynde i sit nye job fra hjemmekontoret: »Det har haft sine fordele«

At coronakonsekvenserne gør det udfordrende at være nyansat har Sharona Boonman oplevet på første hånd. Hun har dog også fået indsigt i, hvordan man skal tackle den usædvanlige situation. Det handler om kontrol.

Læs artiklen her.

Facebook udvider betydeligt i Odense

Den amerikanske virksomhed gør klar til at kunne mere end fordoble sit nuværende datacenter.

Læs artiklen her.

Topøkonomer: Ny velfærdslov kan gentage fejlen fra Foghs skattestop og bremse hensigtsmæssige besparelser

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil med en ny velfærdslov give danskerne en garanti for en bestemt stigning i det offentlige forbrug. Det er bare ingen garanti for bedre offentlig service til danskerne, fremhæver såvel den nuværende som en tidligere overvismand.

Læs artiklen her.