B&O aftale med Flextronics

B&O sælger nu sin elektronikfabrik i Skive til Flextronics for 96 mio. kr.

Læs mere
Fold sammen
Flextronics vil nu satse al sin produktion af elektronik i Skive. Det sker, efter Flextronics Europe har købt B&Os elektronikfabrik i Skive for 96 mio. kr.

Samtidig lider Flextronics danske afdeling i Pandrup, og aftalen med B&O er ingen hjælp til Pandrup-virksomheden, hvor ledelsen forsøger at genrejse selskabet med nye investorer. Måske tværtimod. For nu vil Flextronics Europe udnytte Skive-fabrikken til fremtidig ekspansion og tiltrække andre kunder.

Aftalen med den danske elektronikvirksomhed B&O er til en værdi af 500 mio. kr. Det sker ved, at B&O sælger sin fabrik i Skive til Flextronics Europe for 96 mio. kr. mod at placere en ordre i fabrikken for de næste fem år til en værdi af en halv mia. kr.

»Skive er nu vores primære fabrik i Danmark og vi håber at kunne udvide samarbejdet med B&O samt at få andre kunder ind,« siger Jutta Devenish, direktør for marketing og kommunikation i Flextronics Europe. Hos B&O er aftalen »en stor fordel.«

»Vi måtte konstatere, at vi ikke udnyttede fabrikken i Skive godt nok, så derfor er jeg meget glad for denne aftale. Vi kunne ikke drive en produktion for andre på fabrikken, for at opnå bedre udnyttelse, så derfor var et frasalg oplagt,« siger B&Os adm. direktør, Torben Ballegaard Sørensen.

Tidligere i år meldte B&O ud, at de vil flytte produktion fra Struer til centraleuropa med etablering af 200 arbejdspladser i dette lavtlønsområde. Det skete med det formål, at sikre B&Os fortsatte konkurrenceevne, og for at at fastholde og øge bruttoavancen.

For B&O vil aftalen med Flextronics Europe på længere sigt betyde forbedrede økonomiske resultater for virksomheden, siger Ballegaard. Det skyldes, at Skive-fabrikken ikke har kørt på fuld damp med sine 275 medarbejdere, da dens produktion af elektronik til B&Os produkter har været meget sæsonpræget. Men under Flextronics Europes ledelse kan man nu producere andre ting sideløbende med den fortsatte produktion til B&O.

I dag er Flextronics store fabrik i Pandrup under afvikling, hvor ledelsen i Pandrup vil stifte deres eget selskab ud fra stumperne af, hvad der er tilbage. Flextronics i Pandrup røg på gulvet, da Siemens Mobile Phones opsagde en produktionsaftale af mobiltelefoner med selskabet, hvilket førte til, at 700 medarbejdere blev overflødige.

Aftalen mellem B&O og Flextronics har intet med Pandrup at gøre og er gennemført mellem Flextronics Europe og B&O.