Blusset blev skruet ned i Kina i 2014

Der var mindre blus under den kinesiske vækstkeddel sidste år end i de seneste 14 år.

Thousands of job seekers visit booths at a job fair in Chongqing municipality, October 11, 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruttonationalproduktet (BNO) steg sidste år med 7,4 pct. ifølge statistik, som blev offentliggjort tirsdag morgen. Ikke siden 1990 har den økonomiske vækst i Kina været så beskeden.

Det fremgår af nye data fra myndighederne i Beijing.

Isoleret set steg væksten i fjerde kvartal en anelse bedre end forventet med en fremgang på 7,3 pct. Analytikere havde ifølge en rundspørge lavet af Reuters forudset en vækst på 7,2 pct.

- Økonomiens præstationer i 2014 står i relief til den udbredte frygt for en hård landing, der herskede i begyndelsen af sidste år. Myndighederne har været i stand til at opretholde væksten tæt på vækstmålet og samtidig øge tempoet i de økonomiske reformer - skyggebankerne, de lokale offentlige finanser - og samtidig fastholde de ejendomsrelaterede nedkølings-foranstaltninger, hvilket viser effektiviteten af de målrettede foranstaltninger, siger Asien-økonom Tim Condon fra ING Groep i Singapore til Bloomberg News.

Så sent som fredag i sidste uge bemærkede næstformanden for det magtfulde National Development and Reform Commission (NDRC), Zhu Zhixin, at Kinas økonomiske situation var vanskeligere end ventet sidste år. Han påpegede dog samtidig, at de økonomiske indikatorer var bedre end ventet, og han opfordrede til at fokusere på at opretholde væksten i et "passende interval" og derefter fremme reformer.

National Development and Reform Commission ligger lige under Centralkomiteen og er den komite, som gennemfører de overordnede beslutninger som bliver taget i Centralkomiteen.