Bank glæder sig over kinesisk rentereform

Nordea glæder sig over, at den kinesiske regering netop har vedtaget en ny rentereform, der tillader de kinesiske banker at konkurrere på udlånsrenten. Det fremgår at en kommentar.

Foto: Mads Nissen
Den kinesiske regering har ifølge Nordea offentliggjort, at man vil fjerne gulvet på 70 pct. af en af staten fastlagt rente, som bankerne har haft som minimum på udlånsrenter.

»Det er en strukturel reform og repræsentere hverken en forandring af pengepolitikken eller rører andre restriktive regler for udlån. Udmeldingen er dog et skridt nærmere en mere markedsbaseret prissætning og et skift af ansvar mod bankerne, da de nu vil være fri til at sænke udlånsrenter for at tiltrække kunder,« skriver Nordea.

Det bør umiddelbart mindske låneomkostningerne for selskaber, selvom effekten ikke vil være stor på den korte bane.

Nordea fortæller, at det for flere var en skuffelse, at begrænsningen på indlånsrenten ikke er blevet fjernet, da højere begrænsningen hæmmer forbruget og sender penge uden om det officielle banksystem.

»Meldingen har dog en markant betydning, da den indikerer, at en reform af rentesystemet står højt på den politiske agenda,« skriver Nordea og afslutter:

»En liberalisering af renterne er et afgørende skridt for at frigøre kapitalbevægelser og gøre yuannen til en frit omsættelig valuta. Vi forventer, at processen vil være færdiggjort i 2016.«

/ritzau/FINANS