Annoncefirma fortsætter trods løfter om lukning

Fup. Selvom direktør for firmaet Dansk Tele Support Lasse Schou i går brødebetynget lovede Københavns Byret at lukke sin virksomhed, fortsætter virksomheden i dag sit virke som normalt.

Den anklagede direktør for firmaet Dansk Tele Support Lasse Schou lovede i byretten i går onsdag at lukke sin annoncevirksomhed Dansk Tele Support med det samme, mod til gengæld at undgå fængselsstraf. Alligevel forsætter virksomheden i dag sit virke helt normalt. Når man ringer til virksomheden får man både kundeservice, salgsafdeling og reception i telefonen som om intet var hændt.

- Det svækker i den grad Lasse Schous troværdighed, at han åbenbart ikke holder, hvad han har lovet, siger advokat Christoffer Susé fra Dansk Erhverv.

Den omstridte direktør er anklaget for bedrageri og forsøg på bedrageri i mere end 25 tilfælde. Samtidig er han mødt med voldsomme erstatningskrav. Han ønsker ikke selv at udtale sig til ErhvervsBLadet.

Fuppede virksomheder har lange udsigter til erstatningSelvom Dansk Tele Support fortsætter på trods af Lasse Schous løfte i går, så får det ikke umiddelbart nogen juridisk betydning. Det får heller ikke nogen umiddelbar betydning for tilbagebetalingen af de mange penge, som hans virksomhed tilsyneladende har narret ud af mange små virksomheder. Det får de først afklaring på, når dommen falder den 28. august.

- Retten vil tage stilling til, om han udover fængselsstraf også skal betale erstatningskravene. Men de kan også dømme ham uskyldig uden at gøre det, og så må de forudrettede virksomheder anlægge en civil sag med deres erstatningskrav, forklarer Christoffer Susé.

Lasse Schou kan dog også vælge at anke sin dom, og så går der endnu flere måneder, før virksomhederne kan få en afklaring.

- Han vil sikkert anke, uanset hvor stor en straf, han får. Det er i hvert fald mere sandsynligt, end at han udbetaler erstatningen med det samme, siger advokaten.