Aggressive telesælgere stadig på spil

Fupfirmaer. Verserende straffesag har ikke fået aggressive telesælgere til at indstille aktiviteterne.

Fælles Forbrænding i Hobro var tirsdag morgen udsat for en endog meget vedholdende og, ifølge direktør Knud Rasmussen, aggressiv telesælger.

- Han oplyste, at vores virksomhed var opført i deres erhvervsregister, og han skulle have bekræftet, at vi fortsat skulle være med, forklarer direktøren.

Sælgeren ringede fra Dansk Teletjeneste A/S, hvis metoder, ifølge jurist Jeppe Rosenmejer fra Håndværksrådet, minder meget om de såkaldte annoncehajer.

- Vi må sige, at vi har stødt på Dansk Teletjeneste mange gange, og hvis det ikke er direkte ulovlige metoder de benytter, så er det i hvert fald dybt vildledende, siger han.

Sælgeren fra Dansk Teletjeneste talte først med Fælles Forbrændings afdelingsleder i administrationen, som flere gange fastholdte, at der ikke var nogle interesse i registret. Dette til trods kunne afdelingslederen ikke slippe af med sælgeren og han blev derfor stillet ind til direktør Knud Rasmussen.

- Jeg meddelte ham, at vi ikke ønskede at have noget som helst med firmaet at gøre, og at vi sagtens kunne klare os uden at stå i noget register. Han blev ved og ved. Jeg spurgte ham tre gange om han var ”fatsvag” og ikke kunne forstå mit budskab. Jeg opfatter henvendelsen som et helhjertet forsøg på plattenslageri, hvilket jeg klart gjorde gældende overfor sælgeren, forklarer Knud Rasmussen.

Håndværksrådet bekræfter, at der stadig kommer rigtig mange henvendelser i forbindelse med de formodede annoncehajere. Det er til trods for, at medierne det seneste år har gennemtærsket emnet, og at der samtidig er taget hul på en straffesag mod et firma, der hedder Dansk Telesupport. Sagen kommer for retten midt i marts og vil finde sin afgørelse i slutningen af maj.

- Derefter kommer der noget afklaring. Hvis selskabet bliver dømt for bedrageri, ved vi, at det frem over er en politisag. Hvis det derimod er vildledende markedsføring, skal vi have forbrugerombudsmanden på banen, forklarer Jeppe Rosenmejer fra Håndværksrådet.