Annoncehajer et dyrt bekendtskab

Fup. Virksomheder betaler i gennemsnit mere end 18.000 kroner for værdiløse annoncer hos et af Danmarks mest berygtede annoncefirmaer.

Annoncører hos et af landets mest berygtede annoncefirmaer, Dansk Tele Support, betaler i gennemsnit mere end 18.000 kroner for værdiløse reklamepladser på hjemmesider som www.ittelefonbogen.dk og www.itfagregistret.dk.

Det fremgår af en frisk undersøgelse udført af Håndværksrådet. Undersøgelsen omfatter besvarelser fra mere end 675 virksomheder, der står opført som annoncører på Dansk Tele Supports hjemmesider.

- Det viser, at man ikke kan betale et mindre beløb for at få fred for en annoncehaj. Beløbet er desuden højt taget i betragtning af, at flere sagkyndige rapporter til brug for retssager har slået fast, at de solgte produkter er værdiløse, siger jurist Jeppe Rosenmejer fra Håndværksrådet.

RetssagHåndværksrådets hotline modtager dagligt opkald fra virksomheder, der er kommet i kløerne på diverse annoncehajer. Af de mange opkald står Dansk Tele Support for cirka 45 procent af henvendelserne, oplyser Håndværksrådet.

Samtidig er Dansk Tele Support i disse måneder genstand for en større politiundersøgelse, som afgøres ved Københavns Byret i næste uge. Her står selskabet og dets ledelse tiltalt åØåfor bedrageri, forsøg på bedrageri og vildledning under markedsføringsloven i mere end 25 tilfælde og bliver mødt med et erstatningskrav på tre mio kr.

Det seneste regnskab fra Dansk Tele Support vidner om, at annoncefup er en yderst givtig forretning, da selskabet kom ud af 2006 med et overskud før sket på mere end seks mio. kr.

Det er på denne baggrund, at Håndværksrådet har foretaget en særlig undersøgelse af Dansk Tele Supports aktiviteter.

Af de 675 deltagende virksomheder vidste 54 procent, at de var optaget i et eller begge af annoncefirmaets registre. Dog var det blot 51 procent, der har betalt for at stå på hjemmesiderne.

Vildledende markedsføringPå spørgsmålet om hvorvidt kunderne mener, at de har fået noget ud af at stå opført på hjemmesiderne svarer 94 procent, at de ikke har fået noget ud af at stå opført på www.ittelefonbogen.dk eller www.it-fagregistret.dk.

Virksomhederne oplyser, at Dansk Tele Support vigtigste salgsargumenter, er et højt antal besøgende på hjemmesiden (71 procent), at der er mange registrerede virksomheder (55 procent) og man drager sammenligninger med anerkendte virksomheder som Krak eller De Gule Sider (85 procent).

Ifølge Håndværksrådet har Lasse Schou (adm. direktør i Dansk Tele Support) oplyst, at selskabets to registre har henholdsvis 2.000 og 4.000 besøgende om måneden. Til sammenligning har Krak.dk mere end en million besøgende om måneden.

- 98 procent af de adspurgte virksomheder var af den opfattelse, at sælgers markedsføring var decideret vildledning. Derudover får vi ofte henvendelser fra virksomheder som fortæller, at sælger var ubehagelig, ubehøvlet og direkte truende i sin adfærd, siger Jeppe Rosenmejer.

Lasse Schou, Dansk Tele Support, har tidligere på ugen via e-mail oplyst, at han ikke ønsker at udtale sig til nogle medier.