Angreb fra militante skræmmer turister væk fra Frankrig

Turismen i Frankrig lider under de mange angreb fra islamistiske ekstremister, siger minister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frankrigs enorme turistbranche begynder nu at mærke konsekvenserne af de blodige angreb, som islamistiske militante har gennemført i landet det seneste år.

I hvert fald mener den franske turistminister, at angrebene er en medvirkende årsag til, at færre udenlandske turister i juli tjekkede ind på et fransk hotel end i juli 2015.

Der var i sidste måned ti procent færre udenlandske hotelovernatninger end året før, oplyser turistminister Matthias Fekl i et interview med søndagsavisen Le Journal du Dimanche ifølge Reuters.

Samme procentuelle nedgang gælder i øvrigt for de første seks måneder af 2016.

Nedgangen begyndte i kølvandet af den bølge af angreb, som i november trak et spor af død efter sig gennem Paris. Angreb mod caféer, barer, ved et fodboldstadion og på et spillested efterlod 130 dræbte.

I juli blev 85 mennesker dræbt af en islamistisk fanatiker, der på den franske nationaldag styrede en lastbil ind i grupper af mennesker i Nice på den franske riviera.

Og to uger senere dræbte to islamister en katolsk præst i en lille by i Normandiet

De tragiske hændelser, der blev omtalt i medier verden over, har fået især oversøiske besøgende til at vælge andre steder at tage hen end Frankrig ifølge turistministeren.

»Det er frem for alt turister fra USA, Asien og landene ved Den Persiske Golf - netop de grupper som plejer at bruge flest penge - som udebliver fra franske hoteller. Turister fra Europa, som udgør omkring 80 procent af det samlede antal turister i Frankrig, fortsætter derimod med at besøge landet,« siger Matthias Fekl.

Især i og omkring hovedstaden Paris bliver der redt færre senge op til udlændinge. I den øvrige del af Frankrig havde hotellerne sammenlagt en lille stigning i antallet af udenlandske gæster.

Den svage aktivitet i turistbranchen er en af grundene til, at blandt andet den franske hotelkæde AccorHotels måtte se sit driftsoverskud falde i første halvår.

Luftfartsselskabet Air France-KLM har desuden oplyst, at "delvist på grund af situationen i Frankrig" venter det en svækket omsætning i juli og august.